Officieel: BMW Concept X2 is brute voorbode (2016)

bmw-concept-x2-2016_04

BMW grijpt het autosalon van Parijs aan om haar Concept X2 - zeg niet X2 Concept - voor te stellen aan het grote publiek. Die moet de Fransozen en de rest van de wereld warm maken voor een X1 met coupelijn. Of een té heet gewassen X4, zo je wil.

Na spierengerol met bakbeesten van SUV's voelen premium autobouwers (wat houden we van dat woord) steeds meer de noodzaak om het wat kleiner te zoeken. Denk maar aan de Audi Q2. BMW, die gaan zich nog niet meteen wagen aan iets onder de X1, daarvoor hebben ze tenslotte de Mini Countryman, wel aan een coupé-afgeleide van die X1. De voorbode daarvan tonen de jongens uit München in Parijs met deze Concept X2.

bmw-concept-x2-2016

Die conceptuele X2 weet volgens hoofddesigner Karim Habbib alvast contradicties met elkaar te verzoenen. Niet dat ze daarmee bij BMW het warm water opnieuw uitvinden, wel staken ze een X6 in dat warme water, dat werd een X4 en na nog wat doorsudderen haalden ze er met de handschoen deze Concept X2 uit. Visueel overdreven agressief bumperwerk, megalomane uitlaten en 21-duims velgen met knoerten van offroadbanden op.

bmw-concept-x2-2016

Potentieel geinig

Zaken die nog sterk zullen worden afgezwakt voor het productiemodel uiteraard. Designelementen waar je je wel aan kan verwachten? De niertjes vooraan die omgekeerd zijn - breder aan de onderkant - en hopelijk het BMW-logo op de C-stijl en zwevende spoiler. Onderhuids het UKL-platform van de X1 waardoor voorwielaandrijving standaard is, xDrive-vierwielaandrijving optioneel. Hang dat systeem aan de 25i-uitvoering met 231 pk en de X2 kan wel eens een geinig scheurijzer worden.

bmw-concept-x2-2016

Wanneer we de productievariant in de showroom kunnen verwachten? Wij gokken op het eerste deel van 2017.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws