SsangYong XAVL concept: Bekt niet, oogt aardig

ssangyong-xavl-concept-2017-teaser_02

Het vorm geven van auto's krijgen ze stilaan in de vingers bij SsangYong, er succesvolle namen op plakken, daar nemen de Zuid-Koreanen toch best nog een lesje of twee voor. Niet anders bij deze eXciting Authentic Vehicle Long. XAVL voor de vrienden. Een concept die het merk zal tonen tijdens het autosalon van Genève.

Dat ze bij SsangYong niet vies van een concept zijn op Europese bodem. Als een soort van manier om af te tasten wat wel of niet zal werken. Komt er dan daadwerkelijk een productiemodel van, dan zit het er meestal boenk op. Denk maar aan de Tivoli en zijn groter broertje XLV. Niet voor niets de gezinswagens van het jaar 2015 en 2016. Voor het aankomende autosalon van Genève heeft SsangYong nu de XAVL in petto. Een auto die er beter uitziet dan dat 'ie bekt.

Voluit staat het voor eXciting Authentic Vehicle Long, waarbij de Zuid-Koreanen dus zelfs een loopje nemen met hoe je nu exact woorden moet afkorten (even de tweede letter nemen uit gemak). Gelukkig zijn ze duidelijker over de functie; de stoerheid van een SUV koppelen aan het gemak en de ruimte van een MPV. Een crossover dus die volgens het merk gezien moet worden als een moderne interpretatie van de klassieke Korando.

ssangyong-xavl-concept-2017

De eerste teaserplaatjes tonen alvast een stoer uiterlijk, zeker frontaal. Binnenin dan weer een zeer clean dashboard met fraaie schakelaars onderin. Of er uiteindelijk een productievariant uit rolt? Dat weet je nooit met SsangYong, al lijkt de aandrijving wel te duiden op verregaande plannen. Want niet één of andere hybride-opstelling dat rolt op gerecycleerde batterijen, wel benzine- en dieselmotoren.

ssangyong-xavl-concept-2017
ssangyong-xavl-concept-2017

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
MilleMiglia 18:20
afbeelding van MilleMiglia

Ziet er goed uit, zeker voor een Ssang Yong (met de Rodius in gedachte). Maakt Ssang Yong nog altijd gebruik van Mercedes motoren?

Wim 18:40
afbeelding van Wim

Ik dacht het niet, maar we vragen het na. OT: Mooi

Yvesw 08:45
afbeelding van Yvesw

Millemiglia: Het is wat een bont allegaartje. Zo weet ik dat de Rexton een 7-traps automaat gebruikt van Mercedesmakelij. De motoren in de Tivoli en XLV zijn 1.6'jes dus van het merk zelf. Bij de 2.2's wordt niet meer gerefereerd naar Mercedes al is het niet ondenkbaar dat de ingenieurs zich hebben laten baseren op de 'originele' blokken van het merk met de ster. :-)

Yvesw 15:40
afbeelding van Yvesw

Hier een update van SsangYong: Dit zijn eigen motoren, gemaakt onder licentie van de oostenrijkse motorenbouwer AVL. Enkel de automatische versnellingsbak van de Rexton is van mercedes, voor de rest eigen techniek.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws