Yuntu is Jeeps voor zevenzitter

jeep-yuntu-concept-teaser_01

Op het autosalon van Shangai zal Jeep de Yuntu voorstellen, een conceptwagen met zeven zitplaatsen die in uiteindelijk productietrim furore moet gaan maken in China. Afgaande op de eerste plaatjes mag hij gerust ook naar Europa rollen.

Terwijl het autosalon van New york volop aan de gang is denkt Jeep al vooruit naar dat van Shangai eind deze maand. Daar zal het Amerikaanse merk namelijk de Yuntu voorstellen een zevenzits-SUV met hybride-aandrijving. Klein detail nog, initieel gaat het over een concept. Al moet die de Chinezen warm maken voor het mogelijks marktspecifiek modelletje via de GAC-Fiat joint venture.

Het zou evenwel zonde zijn moest de productieversie in China blijven, want de Yuntu - hoewel nog een concept - toont zich als een gegroeide en stoerdere Compass. Misschien dat ze hier wel een Grand Compass van maken, naar analogie met de Cherokee en Grand Cherokee. Op de flank daarnaast ook een PHEV-badge, waardoor onderhuids een plug-insetup zijn opwachting maakt. Hoe die er juist uit ziet, daar geeft Jeep nog geen info over vrij.

jeep-yuntu-concept

19 april lost Jeep alle info over de Yuntu, waardoor we dus nog een weekje braaf moeten slapen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws