Daihatsu blijft kekke karretjes bouwen... die niet voor ons zijn

daihatsu-dn-f-sedan_01

Daihatsu mag dan tegenwoordig een dochterbedrijf van Toyota zijn, de Japanse moeder heeft geen zin om het submerk terug naar Europa te halen. Waardoor leuke conceptwagens altijd in het Oosten blijven kleven. Net zoals deze DN Multisix en DN F-Sedan voor Indonesië.

Dit weekend gaat het autosalon van Indonesië van start en hoewel je daar geen grote Europese premières moet verwachten staat er toch wat geinig gerief links en rechts. Zo ook op de stand van Daihatsu. Die brengen niet één maar wel twee conceptwagens mee naar het salon. Met hippe namen en stiekem ook een hippe styling. Zo is er de DN F-Sedan, een strakke berline met een snoet die wat trekjes van de Honda Civic over neemt.

De DN Multisix is dan weer een compacte monovolume met petieterige wielbogen en velgen. Het is weer eens iets anders voor een concept. Hoe veel van de styling de afgeleide productiemodellen nog gaan overhouden is eveneens de vraag. Al zouden beide rakkers niet misstaan als een alternatief voor iets uit de Dacia-stal, toch?

daihatsu-dn-mutltixis

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws