Mini John Cooper Works GP Concept geeft je vleugels

mini-jcw-gp-concept-2017_03

Het is te zeggen, Mini geeft de conceptwagen vleugels en hint daarmee meteen naar een op til staande GP-versie van de Mini driedeurs.

Sinds Mini onder de BMW-vlag valt viel er altijd een GP-versie te rapen van de driedeursversie. Het summum op sportief vlak zeg maar. Na de GP1 en GP2 is het uiteraard tijd voor een nieuwe GP3, gebaseerd op de huidige generatie Mini John Cooper Works. Voor we die te zien krijgen, zullen we echter eerst moeten turen naar een conceptversie. En met een naam als John Cooper Works GP Concept laat die er geen twijfel over bestaan wat zijn uiteindelijk doel is.

mini-jcw-gp-concept-2017

Het carrosseriewerk op deze conceptwagen is op z'n minst extreem te noemen - hij zou zelfs niet misstaan in het WTCC. Verwacht dan ook dat de productieversie lijnen zal overnemen maar dan in een iets meer uitgewassen versie. Binnen eveneens het gekende GP-concept, waarbij de achterbank in de fabriek mag blijven liggen. Fraaie sportstoelen en een rolkooi trekken in de conceptwagen dan weer al de aandacht.

mini-jcw-gp-concept-2017

Eén probleem echter, want Mini rept met nog geen woord over vermogen. Waardoor we ook niet weten waar het Britse merk op mikt met haar GP3. Zijn voorganger, de GP2, rooide het met 218 pk uit een geblazen 1.6. Tegenwoordig prijkt er echter een 2-liter voorin de Mini JCW met 231pk, waardoor verwacht wordt dat het vermogen een serieuze boost zal nemen. Weg met die concept dus, BMW/MINI, geef ons maar de productieversie.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws