Toyota Concept-i Ride is droom voor rolstoelgebruikers

toyota-concept-i-ride-2017_01

Het Japanse Toyota zal op het eveneens Japanse autosalon van Tokio de Concept-i Ride voorstellen, een compacte wagen met vleugeldeuren en een droom voor rolstoelgebruikers. Of dat probeert Toyota ons toch wijs te maken.

Een wagen die autonome tech, deelservices en elektrische aandrijvingen promoot, deze Concept-i Drive. Waardoor 'ie alle conceptregels van 2017 aanvinkt. Alleen gaat deze kleine Toyota nog een stapje verder, want de Japanners dachten na over een toekomst waarin auto's werden gedeeld door iedereen. Dus ook rolstoelgebruikers.

Het resultaat is een klein karretje met vleugeldeuren en plaats voor een rolstoel (logisch). Hoe dat werkt? De chauffeursstoel schuift naar je toe, waardoor je over kan stappen en de rolstoel wordt via een kabel achterin getrokken. Eenmaal vastgegespt kan je wegrollen op een elektrische aandrijving waarmee je zo'n 150 kilometer ver kan bollen.

toyota-concept-i-ride-2017

Toyota zal de Concept-i Drive voorstellen op het autosalon van Tokio naast de Concept-i en de Concept-i Walk, een driewieler. Hebben we al gezegd dat het autosalon van Tokio vaak de basis is voor gekke concepts?

toyota-concept-i-ride-2017
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws