Mitsubishi L200 Absolute concept is aandachtstrekker (2019)

mitsubishi l200 triton absolute concept 2019

De Ford F-150 Raptor had lang alleenrecht maar ondertussen zijn ruigere pick-ups schering en inslag bij constructeurs. Ook Mitsubishi wil mee gaan spelen in het segment en deze "L200" Triton Absolute concept is de voorbode daarvan.

Mitsubishi heeft een lange geschiedenis in het pick-upsegment maar door een rits nieuwe inzendingen is de spotlight wat weggehaald van de Japanners. Dat licht zoeken ze nu terug op met de Triton Absolute, een conceptversie van de L200 die in de rest van de wereld Triton wordt genoemd. Die conceptwagen hanteert het gekende receptuur voor de ruigere pick-ups. Denk aan een hogere bodemvrijheid, breder spoor, groter bandengerief en de nodige uiterlijke addenda.

mitsubishi l200 triton absolute concept 2019

Waar rakkers zoals de Raptor en co vaak ook straffere motoren onder de kap krijgen blijft het opvallend stil over de krachtbron voorin deze concept. Waardoor we aannemen dat Mitsubishi geen plannen heeft om de 2.4-liter viercilinder turbodiesel met 154 pk en 380 Nm in te wisselen voor extra oomph. Momenteel staat de conceptwagen te blinken op de Bangkok Auto Show in Thailand, later dit jaar zal 'ie nog verschillende andere autosalons bezoeken. Waardoor het duidelijk is dat de productieversie nog niet voor morgen is.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws