Is dit Mitsubishi Lancer waar we op zitten te wachten?

mitsubishi lancer render 2019

Enkele jaren terug heeft Mitsubishi besloten om zich volledig toe te spitsen op de ontwikkeling van SUV's, crossovers en pick-ups. Maar wat als ze een nieuwe versie van de Lancer zouden lanceren? Nikita Chuiko nam zijn digitale pen ter hand en bedacht een waardige opvolger voor de mythische sedan. Is dit de Mitsu waar we op wachten?

Smeulend lontje voor deze renders is het gerucht dat Mitsubishi zou werken aan een nieuwe Lancer Evolution. Op z'n minst eigenaardig wandelgangnieuws, want de Japanners lieten al enkele jaren terug weten dat elke nieuwe Mitsubishi een crossover, dan wel een SUV of een pick-up zou zijn. Een sportieve sedan staat tamelijk ver van die productkeuze.

Nu goed, het geeft ons even de kans om te kijken naar "wat als". Wat als Mitsubishi een nieuwe Lancer globaal op de markt zou brengen. Je moet namelijk weten dat er momenteel nog een nieuwe Lancer wordt verkocht op de Chinese markt, de Grand Lancer. Een auto die werd doorontwikkeld op het oude platform. Tijd dus om vooruit te gaan. Met een nieuwe platform en een nieuwe styling.

mitsubishi lancer render 2019

Die styling kan ons alvast bekoren. Ook al is West-Europa niet zo gek van sedans, deze auto zou succes kunnen oogsten in Spanje, Italië en al zeker Rusland. Moeten we de denkpiste helemaal interessant maken? Stel dat Mitsubishi werkt aan een nieuwe Lancer, een C-segment auto. Dan zal het zonder twijfel beroep doen op materiaal van de Renault-Nissan-Mitsubishi-alliantie. Of iets concreter; deze Lancer kan wel eens op de fundamenten van de Renault Mégane komen te staan. Dromen we helemaal, dan kan Mitsubishi natuurlijk even lief naar Renault Sport kijken voor de componenten van de Mégane R.S.. Waardoor de Mitsubishi Evo XI geboren is.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
4g63 11:29
afbeelding van 4g63

Mitsu ziet het idd nog steeds gebeuren van hun X een opvolger te geven, met volgende voorwaarde: CO2 en milieu zijn 2 zaken waarmee men rekening houd vanaf de tekentafel, dus hun volgende uiterst precies bestuurbare hyper raket op 4 wielen (in vergelijking met de aandrijving dan) zal wellicht geen 10 a 15 liter verbruiken en een pak minder CO2 de lucht inblazen, en volgens de traditie op minder dan 5s de honderd voorbij gaan.
Dé man van mitsu heeft dit tijdje geleden verkondigd, let wel, voor ze samengingen met renault, nissan.
Dit is een ontwerp zoals k er sinds dikke 10j geleden al een aantal heb gezien na het verdwijnen van de lancer bij ons.
Tekenen blijven ze graag doen, zowel iemand die voor hun een koets bouwt als op de ontwerptafel.

Davidoff 00:27
afbeelding van Davidoff

Ik vind het een leuk idee om een nieuwe lancer te zien maar op deze foto ziet ik er geen mitsu in helaas. Het heeft meer weg van een citroen dan een mitsu dus als dit hem gaat worden zeg ik toch liever nee tegen de Citroën look alike

4g63 10:48
afbeelding van 4g63

Zit zelf op een hatchback of afgeleide te wachten, dat die koets Frans aandoet mag, zolang heel de aandrijving, aandrijflijn en de onverslijtbaarheid van hun interieurs maar uit eigen huis komen. (ivm bagger dat je mss onwetend in je eigen nek draait)
Als ze dan bij Renault langsgaan om diene +20j roestvrij te houden ben k overtuigd, mag dan zelfs terug sedan zijn. ;)
Hoewel, Renault aandrijving? Ok laat maar komen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws