Toyota LQ is voor eenzame chauffeurs (2019)

Toyota LQ concept 2019 Tokyo

Op het autosalon van Tokio zal Toyota niet enkel uitpakken met de nieuwe generatie Yaris maar ook met deze LQ, een "conceptauto die een emotionele band tussen auto en bestuurder moet scheppen". Juist ja.

Een emotionele band tussen auto en chauffeur, ooit ging het dan over hoe de wagen met je communiceerde via het stuur tijdens het rijden. Tegenwoordig gaat het eerder over krachtige artificiële intelligentie die met je aan het babbelen gaat. Denk maar aan "Hey, Mercedes" en co. Toyota is nu ook klaar met zo'n krachtige AI-gedreven interactieve agent. Zijn naam? Yui. En Yui, die werd ontworpen om te leren van de bestuurder om zo een gepersonaliseerde mobiliteitservaring aan te bieden.

Yui on tour

Die Yui steekt Toyota in de LQ, een conceptueel voertuig dat in staat moet zijn om grotendeels autonoom te rijden (SAE niveau 4). Visueel krijgt de LQ de typische designtrekjes van een moderne concept. Als een soort van rijdende pod met unieke glaspartijen dient hij vooral de aandacht te trekken op het autosalon.

Toyota LQ concept 2019 Tokyo

Of toch niet helemaal, want Toyota plant in 2020 op tournéé te gaan met deze LQ. Geselecteerde deelnemers mogen daarbij een testrit maken met deze LQ om zo Yui beter te leren kennen. Productieplannen? Die zien we niet meteen. Ga er echter maar prat op dat Yui binnenkort in nieuw gerief van Toyota zit.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws