Hyundai Veloster N Performance Concept is opgepept coupeetje

Hyundai Veloster N Performance Concept SEMA 2019

De Hyundai Veloster kon bij ons nooit echt potten breken. In de Verenigde Staten zet hij zijn carrière ongehinderd voort. Op de SEMA-beurs krijgt hij zelfs een extra dikke N Performance-versie.

Het kekke coupeetje met zijn drie ongewone deuren (twee aan een kant, een aan de andere kant) kreeg over de grote plas een tweede generatie. Inclusief heus N-model zelfs, dat technisch nauw verwant is aan ‘onze’ i30 N.

Hyundai Veloster N Performance Concept SEMA 2019

Op de SEMA-beurs in Las Vegas pakt Hyundai zelfs uit met de N Performance Concept. Een extra dikke Veloster N, die weliswaar geen opgepepte motor krijgt, maar aan de rest wel allerlei dingen verandert. Wat dacht je bijvoorbeeld van een aangepaste ophanging, stevigere remmen, lichtere velgen en plakkeriger rubber?

Nee, niet zomaar een of andere Thierry Neuville-editie, al zou je dat vermoeden met de alcantara aankleding en oranje accenten in deze Veloster N Performance Concept. Maar de Veloster krijgt nog een verstevigd chassis, andere uitlaat, een spoilerpakket, enzovoort.

Hyundai Veloster N Performance Concept SEMA 2019

Wie plannen zou hebben om deze Veloster te importeren: voorlopig blijft deze N Performance Concept precies wat zijn naam aangeeft. Een conceptmodel dus, al lijkt het ons niet zo gek als de addenda ooit in de accessoirecatalogus zouden belanden.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws