Kia Futuron Concept: vliegende schotel op wielen

Kia futuron concept 2019

Kia gebruikt de International Import Expo in Shanghai om een nieuwe conceptwagen voor te stellen. Die Futuron Concept is een volledig elektrische SUV die het midden houdt tussen auto en vliegende schotel.

Vraag je het Kia, dan is deze Futuron een sportwagen op een SUV-platform. Een SUV coupé die het op moet nemen tegen rakkers zoals de Jaguar I-Pace. Een pittig detail natuurlijk; Kia heeft absoluut geen plannen om deze concept in productie te nemen.

Lichtend voorbeeld

Niet dat dit een grote teleurstelling is, want het kleinste kind ziet dat deze Futuron Concept vooral dient als imagomodel. Een concept die moet tonen wat Kia de komende jaren van plan is. Vooral op vlak van lichtsignatuur zouden er zaken doorsijpelen naar productiemodellen. Zo zagen we het achterlicht dat een stukje doorloopt in de flank al eerder op de Stinger.

Kia futuron concept 2019

De typische Tiger Nose-grille van het merk loopt op deze concept over de gehele snoet. Waardoor ook de koplampen deel gaan uitmaken van het familiegezicht. Een stijltrek die we ook al op de nieuwe Optima zullen te zien krijgen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws