Suzuki Swift Sport Katana rolt spierballen voor Tokio

Suzuki Swift Sport Katana concept Tokio 2020-

Suzuki zal op het Tokyo Auto Salon - niet te verwarren met de Tokio Motor Show - een opgepompte Swift Sport voorstellen. Die Swift Sport Katana wordt gezegend met een bijna karikaturale widebodykit. Gekke Japanners...

De huidige generatie Swift Sport is een volwassen karretje geworden. Met puike prestaties, een relatief zuinige motor, de nodige veiligheidsnufjes en een stuk meer comfort. Alleen... kan je 'm daardoor ook net wat saai vinden. Want zijn voorgangers moest je bij hun nekvel grijpen om er het volle blik bonen uit te halen. Suzuki probeert de boel nu wat op te spicen met de Swift Sport Katana.

Nederlandse infusie

Geen nieuwe versie, al is er in Nederland momenteel al wel een Swift Sport Katana te koop. Die Nederlandse Swift Sport met wat extra opsmuk was waarschijnlijk het vonkje dat zorgde voor deze Japanse interpretatie. Waar Holland koos voor wat stickerwerk op de Swift Sport Katana, zorgt Japan voor een stevige bodykit.

Daardoor staat de Swift Sport plots een stuk breder op zijn pootjes. Wat de invloed daarvan is op de prestaties, dat is momenteel nog een geheim. Evenmin weten we of Suzuki aan de 1.4-liter turbobenzine met 140 pk is geweest. Al wat we weten is dat deze Swift present zal teken op het Tokyo Auto Salon. Het SEMA van het Verre Oosten zeg maar, waar tuning gretig de plak zal zwaaien.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws