Bosch pakt uit met LCD-zonneklep: Virtual Visor

Bosch Virtual Visor Car

Tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas showde Bosch een zonneklep die via een LCD scherm doorzichtig is en enkel selectief zonlicht blokkeert. Een trucje dat de zichtbaarheid ten goede komt.

Auto's zijn de laatste decennia extreem geëvolueerd. De zonneklep voorin, die is al bijna 100 jaar onveranderd. Daar moet volgens technologiegigant Bosch verandering in komen. Het bedrijf introduceert de Virtual Visor, een zonneklep die bestaat uit een "LCD-scherm" en selectief zonlicht kan blokkeren.

Zonnedood

Niet regen, sneeuw of mist is de grootste veroorzaker van ongelukken op het gebied van weer, wel de zon. Want jaarlijks gebeuren duizenden ongelukken omdat chauffeurs verblind waren door de zon. Bosch lijkt daar nu een slimme oplossing voor te hebben gevonden, een evolutie op de zonneklep.

Die klep, de Virtual Visor genaamd bestaat uit een dunne doorschijnend LCD-dispaly die via artificiële intelligentie stukjes kan verduisteren om er zo voor te zorgen dat de chauffeur niet verblind wordt. Dit doet het door te monitoren waar en of er schaduw op het gezicht van de chauffeur valt. Zo kan het systeem herkennen of het zonlicht direct in de ogen schijnt.

Slim idee? Of onnodig complex?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie