Suzuki Futuro-e Concept is blik op toekomst

-

In het Indiase New Delhi is de Auto Expo van start gegaan. Het ideale moment voor de Indiase tak van Suzuki - Maruti-Suzuki heten ze daar - om het doek van een concept car te halen. De Futuro-e Concept is geboren.

De Maruti-Suzuki Futuro-e is een crossover die een nieuwe designtaal inluidt voor het merk. Verwacht niet meteen dat de volgende Swift er hetzelfde zal gaan uitzien, daarvoor is de concept car teveel een stijloefening.

groene jongens

Niet alleen tont Maruti-Suzuki hiermee een concept car die Suzuki's intrede in de coupé-SUV segmenten aankondigt, het toont ook dat Suzuki een groene mobiliteit wil bewerkstelligen. In de komende jaren wil Maruti-Suzuki namelijk één miljoen 'groene modellen' gaan verkopen. Daarmee doelen de Indiërs op modellen op aardgas, milde hybrides en hybrides, maar ook elektrische wagens.

Het mag er dan een concept car zonder interieur uitzien op het eerste zicht, de Futuro-e Concept pronkt met head-up display, een apart vormgegeven stuurwiel en displays rondom, zowel op dashboard als in de deuren. Waar de '-e' aanvulling voor staat, en bijgevolg details over de hele aandrijflijn, houdt Maruti-Suzuki nog even voor zich.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws