Deze autonome Project Vector is echt een Jaguar Land Rover product

Jaguar Land Rover Vector Concept (2020)

Heb je bij Jaguar Land Rover (JLR) een beeld van luxueuze sedans en stoere SUV's, dan is deze Vector de uitzondering die de regel breekt. Maar als de toekomstvisie wordt doorgedreven, wordt deze uitzondering uiteindelijk de regel.

Het rechthoekige wagentje oogt wat als een bus maar is in werkelijkheid slechts om en bij de vier meter lang. De concept car neemt een vorm aan die we al verschillende keren terugzagen bij concept cars voor een autonome toekomst. De rechte vormen zorgen ervoor dat je de ruimte volledig kan benutten, mede dankzij de batterijen die in de vloer zakken. Batterijen, want de aandrijflijn is elektrisch, zoals dat in de toekomst hoort volgens JLR.

Destination zero

Verder krijgt de Vector Concept wél nog een conventionele opstelling met zetels en een stuur, hoewel JLR in haar bericht gewag maakt van diverse opstellingen voor particulieren of gedeeld gebruik. Flexibiliteit is echter niet de kern, wel mikt JLR met de Vector op het uitvoeren van hun Destination Zero-missie, door een autonome, elektrische, geconnecteerde toekomst te voorzien. Daarbij willen ze naar Zero ongevallen en Zero verkeersproblemen.

Jaguar Land Rover Vector Concept (2020)

proeverij

Veel technische details krijgen we niet mee, wel wil JLR nog kwijt dat ze de concept car vanaf 2021 zullen inzetten in een proefproject samen met de Britse stad Coventry, tevens thuisbasis van de Britse merken, en de West Midlands Combined Authority.

Jaguar Land Rover Vector Concept (2020)
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws