Dacia Spring is voorbode van elektrische budgetauto

Dacia Spring elektrisch 2020

Dacia heeft de afgelopen jaren voor opschudding gezorgd met zijn uiterst betaalbare auto’s. Of het dat ook gaat kunnen met een elektrische auto? De Roemenen hebben er alle vertrouwen in.

Deze Spring kondigt als conceptcar namelijk eveneens een betaalbare auto aan, maar dan een die volledig elektrisch is. Deze vierzitter op stroom moet een soort compacte crossover worden die vanaf 2021 in productie gaat.

Dacia Spring elektrisch 2020

Als basis kan Dacia natuurlijk bogen op de elektrische ervaring die moederhuis Renault doorheen de jaren heeft opgebouwd. Maar meer bepaald ziet het er nu echt naar uit dat de productieversie van de Dacia Spring de Renault K-ZE als voorbeeld neemt, een crossover die oorspronkelijk voor de Aziatische markt bedoeld is. Voor de Spring mikt Dacia op een rijbereik van 200 WLTP-kilometer, zonder verder in detail te treden over de aandrijflijn of batterij. Tegelijk kondigt de Dacia Spring nog wat meer aan. De led-koplampen vooraan en de lichtblokken achteraan luiden namelijk de nieuwe designtaal in van de Dacia-modellen van de toekomst.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie