Vooruitblik: Audi S3 [RENDER]

Audi S3 Render 2020 Preview

Dat Audi volop werk maakt van een S-plunje voor haar nagelnieuwe A3 staat als een paal boven water. Wat kunnen we verwachten van die vierde generatie? We blikken even vooruit op het design... en de motoren.

Al sinds de eerste generatie A3 tooit Audi de hatchback in een S3-plunje. En die S, die staat voor discrete snelheid. Want de S-modellen van Audi, die schreeuwen nooit van de daken dat ze sneller zijn dan het gros van het Belgisch wagenpark.

Onder de radar vliegen

De nieuwe S3 zal daardoor net zoals zijn voorgangers "subtiel" vormgegeven zijn. Denk net iets sportiever bumperwerk, een marginaal lagere rijhoogte en de kenmerkende vier einddempers achteraan. Het is trouwens nog maar de vraag of de zilveren zijspiegels - ooit hét kenmerk voor S-modellen - de norm wordt bij generatie 4. Want de nieuwe Audi S6 en S7 kan je tegenwoordig ook met zwarte spiegels krijgen.

Audi S3 Render 2020 Preview

Nu goed, ongeacht de kleur van het spiegelkapje: het design van de S3 kan je bijna blindelings voor de geest halen. Maar hoe zit het met de motoren? Kijken we naar zijn broeders VW Golf, Skoda Octavia en Cupra Leon, dan belooft dat nog wel eens interessant te worden. Zal Audi namelijk een 245 pk sterke plug-invariant introduceren naast de 306 pk sterke benzinedrinker? Binnenkort hopelijk antwoord!

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Carlos 21:50
afbeelding van Carlos

Volgens Autovisie zou er een 310pk sterke S3 komen voor Europa?
Ze spreken ook van een 290pk versie..

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws