Ford Mustang Mach-E 1400 Prototype heeft 7 motoren... 1.419 pk

Ford Mustang Mach-E 1400

Want waarom zou je voor één motor gaan als je ook zeven motoren kan installeren? 7 elektrische motoren, goed voor 1.400 pk. Dat deze Mach-E 1400 Prototype vooral dient om even met de spierballen te rollen, dat spreekt voor zich.

Bij Ford schuiven ze met de Mustang Mach-E hun eerste elektrische SUV naar voren. Een auto die volgens Ford best wat marketing kan gebruiken in de vorm van een exuberante racewagen. Want niets schreeuwt meer ecologie dan een +1.000 pk sterke race-auto.

7 motoren!

Dan overdrijven we niet eens, want deze Mach-E 1400 Prototype heeft maar liefst 1.419 pk! Al kon je dat ook wel wat uit de naam destilleren. Dat gigantisch vermogen is het gevolg van maar liefst 7 elektromotoren. Een complexe hersenoefening van de RTR-ingenieurs die drie exemplaren op de vooras en vier exemplaren op de achteras aan elkaar wisten te koppelen via een centraal brein.

Daarenboven hebben de ingenieurs de volledige controle over de aandrijflijn. Waardoor ze onafhankelijk van elkaar motoren kunnen uitschakelen. Volgens Ford is deze concept daardoor niet enkel een prestigeproject maar ook een auto waarmee het merk hoopt bij te leren over hoe aandrijflijnen een effect kunnen hebben op performantie en range. Het is trouwens niet de eerste keer dat Ford met zoveel elektrovermogen op de proppen komt. Want ook de klassieke Mustang ging begin dit jaar aan de elektrokracht. Die concept, de Ford Mustang Cobra Jet, heeft - jawel - ook 1.400 pk.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws