Cadillac Lyriq kondigt elektrische Cadillacs aan

Cadillac Lyriq

Cadillac zal in de komende jaren dienen als uitstalraam voor de elektrische voertuigen die het Amerikaanse concern GM wil ontwikkelen. De eerste die in de etalage komt te staan is deze Lyriq.

Met de Lyriq zet General Motors een grote stap vooruit in de elektrowereld. Je mag dan al gehoord hebben van een elektrische Hummer, deze Cadillac wordt voorzien van alle nieuwe snufjes die Cadillac maar kan vinden om de blik op hun elektrische ontwikkelingen te vestigen.

Zo maakt de Lyriq als eerste gebruik van het nieuwe modulaire platform dat ontwikkeld werd voor elektrische modellen. Dat platform biedt plaats voor de Ultium-accu's die volgens GM tot 70 procent minder gebruik maken van cobalt dan de huidige batterijen. Op zo'n batterij met een capaciteit van 100 kWh kan de Cadillac zowat 480 kilometer ver komen. Hoeveel vermogen je precies ter beschikking hebt, wordt niet verwoord door Cadillac. Wel kan je snelladen tot 150 kW aan een DC-laadpunt, level 2 laden kan tot 19 kW.

Cadillac Lyriq

Nemen we een kijkje binnenin de Cadillac Lyriq dan is het eerste wat opvalt een minimalistisch interieur. Dat is mogelijk gemaakt door de aanwezigheid van een lel van een gebogen scherm. Maar liefst 33 inch van hoek tot hoek, is het de bedoeling dat je daarop in verschillende zones informatie kan aflezen over zowel snelheid, airco als de camerabeelden rondom. Volgens Cadillac heeft het scherm de grootste resolutie in de autowereld tot vandaag, met een miljard verschillende kleuren. Dat moet een nooit-geziene beleving geven aan de gebruikers.

Cadillac Lyriq

Alsof dat niet genoeg is, zet Cadillac nog een dual-plane head-up display voor je neus, waarbij je in twee lagen informatie te zien krijgt zonder je ogen van de weg te halen. Ook wordt de wagen uitgerust met de nieuwste versie van Super Cruise, een rijassistent voor handenvrij rijden. Cadillac plaatst meer microfoons rondom zodat de noise cancelling ook naar een hoger niveau kan getild worden.

Cadillac Lyriq

Is de technologie te zien als state-of-the-art, dan trekt Cadillac die lijn ook door naar het exterieur. Een hoop strakke vlakken en scherpe lijnen en een breed voorkomen maken deel uit van de coupé-SUV die Cadillac in de Lyriq vormgeeft. Vooraan zit de black crystal grille prominent in de neus. Die heeft ook een bedoeling, de grille zorgt voor een heuse lichtceremonie als het nodig blijkt, en zo blijven echte zware koplampen overbodig.

Cadillac Lyriq

De productieversie van de Lyriq zou volgens Cadillac tegen 2022 op de markt moeten komen. Na deze SUV zouden nog een reeks andere modellen de elektrificatie ondergaan.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws