Ford F-100 Eluminator Concept: elektrokracht in je klassieke pick-up! (2021)

Ford F-100 Eluminator Concept 2021

Ford is klaar met een elektrische "crate engine" die je kan gebruiken om je (klassieke) wagen om te bouwen naar EV. Om zelf het goede voorbeeld te geven koos de Blauwe Ovaal een F-100 uit 1978 en installeerde maar liefst 2 exemplaren. Het resultaat? Vierwielaandrijving en bijna 500 pk en 860 Nm koppel. yee-haw!

Onthulde Chevrolet vorige maand nog een 1.004 pk sterke 10.35-liter V8 die je als klant gewoon kan kopen bij de dealer, dan gaat Ford deze maand de elektrische toer op. Want Fords nieuwe crate engine is een elektromotor. Die "Eluminator"-motor is 281 pk en 430 Nm koppel sterk en kost je zo'n 3.386 euro - inclusief kabels, koeling, harnassen en connectoren. Waarom zou je echter stoppen bij één motor... als je ook 2 elektromotoren in een auto kan dumpen?! Ford doet het alvast voor met de F-100 Eluminator Concept.

Mixed grille

De F-100 Eluminator Concept mag je dan ook gerust zien als het liefdeskind van een Ford F-100 uit 1978 en een nagelnieuwe Mustang Mach-E GT. Zo oogt hij aan de buitenkant klassiek maar herbergt het interieur van de conceptwagen details van de Mach-E. Daarenboven is het ook geen geheim dat de Eluminator crate engine in essentie de motor is die Ford ook voor de Mustang Mach-E gebruikt. Installeer je er dus twee zoals in deze F-100 concept, dan krijg je een stevige 480 pk en 860 Nm koppel. Meer dan pittig voor een pick-up op bladveren en trommelremmen. Waardoor we hopen dat tuners in de toekomst meer dan ooit ook de mechaniek rond de motor zullen verbeteren.

Ford F-100 Eluminator Concept 2021

Zin gekregen om zo'n elektrische restomod te creëren? Dan liggen er nog wel enkele straffe horden voor de boeg. Ford verkoopt je namelijk een elektromotor... maar geen oplaadmodule, controlesysteem, omvormer en - niet onbelangrijk - accu. Het Amerikaanse merk zegt wel volop bezig zijn met externe partners voor de ontwikkeling van deze systemen. Zodat je op termijn simpelweg bij Ford kan gaan shoppen voor een compleet elektrische aandrijflijn van A tot Z. Heiligschennis? Mogelijks. Al lijkt ons een bijna 500 pk sterke elektrische Ford Puma een meer dan leuk speeltje. De Puma coupe van de jaren 90 wel te verstaan. Niet de huidige crossover die hetzelfde naamplaatje draagt...

Ford F-100 Eluminator Concept 2021

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws