Kia plaagt met EV9: Na zeven komt...

Kia EV9 Teaser

Kia en zustermerk Hyundai hebben de plannen om met een rotvaart nieuwe EV's op de markt te brengen. Na Ioniq 5 en EV6 is het nu al tijd voor Ioniq 7 en EV9. Van die laatste hebben we nu een eerste plaagstoot in handen.

Het lijkt er wel op dat Hyundai en Kia niet in elkaars vaarwater willen komen op getallenvlak. Want het broertje van de Hyundai Ioniq 5 is de EV6 en nu lijkt de op til staande Ioniq 7 bij Kia een broer te krijgen in de vorm van de EV9. Hyundai loste begin deze maand twee teaserbeelden van de Ioniq 7, nu volgt Kia met de EV9 Concept. Volg je nog?

Audi e-tron in het vizier

Enfin, de eerste plaagstoot van de EV9. Maar wat weten we nu al van die auto? Wel, van wat we begrijpen zal de EV9 qua dimensies in het vaarwater van de Sorento zitten. Moeten we dat naar het EV-landschap brengen, dan zitten we op het niveau van de Mercedes EQC, Audi e-tron, BMW iX en Tesla Model X. Oh ja, moest je het nog niet door hebben, de EV9 wordt een fullsize SUV. Zonder twijfel met een grotere focus op de Amerikaanse markt. Al lust de zakelijke Europeaan ook wel een potige elektrische SUV. De snoeperd.

Verder details zijn er op dit moment nog niet. Al liet Hyundai eerder al doorsijpelen dat de Ioniq 7 gebruik zou gaan maken van een batterijpakket van 100 kWh en plaats kan bieden aan 7 personen. Ga er maar vanuit dat deze EV9 dezelfde fundamenten over zal nemen. Lang wachten op klaarheid hoeft niet, want op 11 november zal Kia al het doek trekken van deze EV9. Al gaat het dan nog wel over een conceptvariant.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws