Na 5 komt 4: Renault plaagt met spirituele opvolger R4

Renault R4 Concept 2022

Renault zal op het autosalon van Parijs later deze maand het doek halen van een nieuwe conceptwagen. Die moet ons klaarstomen voor een spirituele opvolger van de Renault 4. Naar verwachting zal het gaan over een volledig elektrisch model dat met zijn crossover-looks de elektrische R5 gezelschap zal gaan houden.

Het is alweer dertig jaar geleden dat het laatste exemplaar van de Renault 4 van de band rolde, in 1992. Renault grijpt echter volop terug naar zijn verleden om de toekomst vorm te geven. Zo weten we al met zekerheid dat er een hergeboorte van de Renault 5 (ofte: R5) op de planning staat met een elektrische aandrijflijn. Nu lijkt het er op dat de Renault 4 (ofte: R4) ook gereïncarneerd zal worden.

Cross-4

Een conceptstudie van die nieuwe generatie R4 zal alvast getoond worden op 17 oktober tijdens het autosalon van Parijs. Uit de eerste plaagplaatjes kunnen we alvast concluderen dat de nog naamloze concept gebruik zal maken van een verhoogde rijhoogte en offroad-achtige opsmuk. Kijk je door die conceptaccenten door, dan lijkt Renault stiekem te vertellen dat de R4 wel eens het crossover-broertje kan worden van de R5 hatchback. Waardoor we dus stoutmoedig kunnen aannemen dat ook de R4 een elektrische aandrijflijn onder de kap zal verbergen.

Renault R4 Concept 2022

Hoe en wanneer de R4 in productie zal genomen worden is nog niet geheel duidelijk. Broertje R5 zou in 2025 het levenslicht zien én gebruikt worden voor een sportieve afgeleide van Alpine.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
andre123 16:47
afbeelding van andre123

hint aan renault,en nu nog de 'oude' twingo(ipv dat flauwe smart afkooksel)....
zalig bakske was dat,desnoods breng je ham met dacia logo aan dacia prijs!
succes verzekerd.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws