SsangYong-opvolger KG Mobility toont toekomstvisie in drie concrete conceptcars

SsangYong KG KR10 Concept 2023

SsangYong Motors is dood, leve KG Mobility. Het Zuid-Koreaanse bedrijf veranderde zopas van naam om beter binnen de rangen van kersvers eigenaar KG Consortium te passen. Die laatste laat er dan ook geen gras over groeien, en presenteert meteen een toekomstvisie in de vorm van drie studiemodellen.

Twee weken geleden veranderde SsangYong Motors van naam, en werd het bedrijf omgedoopt tot KG Mobility. Die aankondiging kwam echter niet alleen, want de nieuwe bazen beloofden meteen dat het voorheen vaak voorzichtige merk in de nabije toekomst zou uitpakken met maar liefs vier gloednieuwe EV’s. Daarvan kenden we er al eentje, de Torres EVX, maar nu geeft KG Mobility ook inkijk in de drie andere nieuwkomers.

Binnenkort KG EV’s

Dat doen ze voorlopig wel nog in de vorm van conceptcars, maar die zien er toch opvallend concreet uit. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de O100, een knap gelijnde pick-up die zo naast de Torres EVX in de showrooms zou kunnen pronken. Daar zou hij dan de SsangYong Musso kunnen aflossen, en ook voor de Korando voorziet KG vervanging. Die komt er in de vorm van de KR10, een conceptcar die qua design zelfs doet denken aan de tweede generatie van SsangYongs compacte SUV. Tot slot is er ook een alternatief voor zij die liever wat ruiger onderweg zijn, want de F100 moet menig Land Rover Defender het leven zuur komen maken… maar dan als EV.

SsangYong KG KR10 Concept 2023

We gaan er dan wel vanuit dat het om elektrische modellen gaat, maar daarover rept het merk voorlopig nog met geen woord. Enkel de O100 pick-up krijgt duidelijk een laadpoort in de flank en een mysterieuze ‘EVT’-badge op de neus, maar de KR10 en F100 zouden evengoed op benzine of — stel je voor — diesel kunnen lopen. Dat lijkt ons echter onwaarschijnlijk aangezien KG Mobility eerder sprak over een schare aankomende EV’s, en in zijn nieuwe omschrijving ook spreekt over een “focus op elektrische voertuigen”. Reken er dus maar op dat je binnenkort KG EV’s op de baan mag verwachten die er ongeveer zo uitzien.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws