Video: Maak kennis met alle personages in Cars 2 (juni 2011) + trailer

Na het succes van de eerste Cars-film in 2006 was een vervolg onvermijdelijk.Toch was het niet eenvoudig om een vervolg te maken op het plot uit de eerste film. Daarin raakt Bliksem McQueen verzeild in een verlaten boerengat. In eerste instantie veegt hij zijn voeten aan de bevolking, maar gaandeweg brengt hij en de inwoners steeds meer wederzijds respect op. Zo veel zelfs dat ze hem achteraf steunen in de race van het jaar.

In Cars 2 nemen Bliksem McQueen en Takel deel aan een internationale Grand Prix, een gigantische race waarin wordt bepaald wie de allersnelste raceauto ter wereld is. Maar de wedstrijd wordt onverwacht een groot avontuur, want terwijl McQueen zich concentreert op de razendsnelle wedstrijd, raakt Takel verzeild in een geheime spionagemissie.

Bovenstaand plot maakt de weg vrij voor een hele reeks nieuwe personages, die elk op hun eigen manier te linken zijn aan een bestaand automodel of figuur uit de autowereld.

Grem heeft zijn stem te danken aan Joe Mantegna, ook bekend van films als The Simpsons Movie, The Godfather Part III, The Last Hit Man, enzovoorts. Grem is een gedeukte, roestige oranje AMC Gremlin, die jarenlang werd afgekeurd voor zijn design. Als handlanger van de schurk Professor Z, probeert hij samen met zijn partner-in-crime, Acer, de Worl Grand Prix te saboteren, alsook de beroemde raceauto’s die erin strijden om de eerste plaats. Maar als Grem en Acer Mater aanzien voor een Amerikaans agent met belangrijke, top-secret informatie, reist het meedogenloze paar de hele wereld rond om te voorkomen dat Mater roet in het eten gooit.

Acer, gedubd door Peter Jacobson (Transformers, Roomates, enz.), heeft zich altijd verstoten gevoeld in de autowereld. Deze afgeranselde groene AMC Pacer is, net als Grem, een handlanger van Professor Z. Zijn taak is om de Britse en Amerikaanse geheimagenten te pakken. Deze hebben immers cruciale informatie gestolen over Professor Z’s geniepig idee.

De meest bekende, vereerde en boeiende Spaanse wagen is Pamplona’s Miguel Camino. Voor het eerst werd hij opgemerkt door zijn thuisland tijdens de beruchte Bulldozer loop door de straten van Pamplona. Zijn flair, stijl en snelheid als een toreador in de arena waren een inspiratie voor een generatie van jonge bulldozer vechters en algauw werd de aandacht, van de fans en de competitie, gevestigd op dezelfde snelheid en kunde in het Grand Touring Sport racing circuit. Gedrapeerd in nummer 5 en de vurige kleuren van de Spaanse vlag hoopt Miguel Camino in meer harten te racen tijdens de World Grand Prix.

Max Schnell begon als een eenvoudige produktie 4-deurs in Stuttgart, Duitsland . Als een toegewijd amateur racer, racete Max op zichzelf door de kleine straatjes van het dicht beboste zwarte woud en dat werd uiteindelijk opgemerkt door een racing-team eigenaar. Weldra kon je Max op een professioneel circuit vinden, met het #4, toen zijn aantal pk’s toenamen, veranderde hij zichzelf in carbon vezel waardoor zijn gewicht verminderde en tal van verbeteringen bewerkte om in top vorm te raken. Max is een natuurlijk briljante ingenieur, hij gebruikte logica en analyse om zijn opbouw te verfijnen. Zijn benadering en plannen voor de the World Grand Prix werden op dezelfde manier aangepakt.

Lewis Hamilton, de beroemd strakke en serieus snelle Grand Touring Sport kampioen, is steeds een vastberaden en winnend racer geweest gedurende zijn hele jonge leven. Net als alle andere jonge auto’s, bracht Lewis zijn jeugd door op school, met het nemen van karate lessen en het winnen van het Britse Karting kampioenschap op de leeftijd van 10 jaar. Vandaag, levert de gevierde inheemse Brit nog steeds een uitzonderlijk prestaties door het brengen van uitzonderlijk, ethisch verantwoorde prestaties op een zachte manier naar de race waar zijn buitengewone prestaties voor zich spreken via een smetteloos track record op de junior- en professionele circuits. Met zijn opvallende metallic zwarte en gele verfschema, zal Lewis Groot-Brittannië vertegenwoordigen tijdens de World Grand Prix. Zijn auto voert ook de vlag van Grenada, de thuisbasis van zijn familie, die naar Groot-Brittannië emigreerde in de jaren ’50. Zijn ongeëvenaarde technische vaardigheden, natuurlijke snelheidsvermogen en de koele, karate-geïnspireerde houding, maken hem tot een krachtige mededinger.

Jeff Corvette is één van Amerika’s grootste racecars nog in leven, vandaag. Uitgedost in de sterren en strepen van de USA heeft de Corvette C6.R zichzelf bewezen op de grote ovalen racebanen van de Grand Touring Sports circuits. Nadat hij verhuisde van zijn geboortestad Vallejo, California naar Indiana on dichter te zijn bij de racing wereld, deed Corvette’s zich steeds opmerken op jonge leeftijd door de snelheid waarmee hij in het strijdperk trad. Zijn titels en aantal overwinningen zijn onevenaard en dit maakt hem tot een gerespecteerde mededinger – en aanvaardbare bedreiging – tijdens de World Grand Prix.

Shu Todoroki is een race piloot die Japan vertegenwoordigd. Hij werd opgevoed aan de voet van de actieve Asama vulkaan in Japan, hij werd spoedig kampioen op het Suzuka Circuit. Zijn team verleden is gevuld met overwinningen – zijn wagen, een Mazda, was de enige Japanese wagen ooit die won in Le Mans – en Shu hoopt zijn kampioensniveau te bewijzen op het internationale niveau van de Wereld Grand Prix.

Francesco Bernoulli is formuleracer, kampioen én zijn eigen grootste fan. Francesco Bernoulli is opgegroeid in de schaduw van het beroemde Monza circuit in Italië, waar hij en zijn vrienden stiekem op de racebaan belanden, de beroemde Pista di Alta Velocita. Hij was een ogenblikkelijke winnaar op het amateur-circuit en werd al snel een internationale Formule Racer kampioen. De dames houden van Francesco’s open wielen, jongeren kijkenop naar zijn verlangen om te winnen en collega-racers zijn jaloers op zijn snelheid. Maar de grootste fan van Francesco is Francesco zelf, zoals blijkt uit zijn race nummer. Als de meest bekende race-auto in Europa is Francesco de favoriet om de World Grand Prix te winnen. Dit maakt hem ook tot de belangrijkste rivaal van McQueen.

Uncle Topolino, die genoemd is naar de Fiat waar hij naar gemaakt is, heeft een bandenwinkel in Porto Corsa, Italië. Zijn vrouw, Mama Topolino, is een fantastische kok. Ze maakt immers de beste benzine van de hele wereld.

Miles Axlerod is een voormalig oliebaron. Hij verkocht zijn fortuin en vormde daarna zichzelf om in een elektrische auto. Miles wordt vergezeld van een Aston Martin-lookalike: Nigel Gearsley. Nigel won de afgelopen jaren al bijna elke race op het Grand Touring Sports Car-circuit. Daarnaast bemachtigde hij nog een aantal podiumplaatsen op Nurburgring en Le Mans.

Siddeley, ingesproken door Jason Isaacs (Harry Potter en Green Zone), is een spionjet. Hij is uitgerust met de laatste hightech spionageapparatuur. Verdedigende wapens en nabranders? Hij heeft het allemaal!

Professor Z, ook de Professor genaamd, is een internationaal gezochte wapenontwerper in een klein maar geraffineerd Duits pak. Hij is een briljante maar gekke wetenschapper met een oogglas. Hij heeft sabotage in het achterhoofd tijdens de World Grand Prix. Alhoewel zijn echte motief niet duidelijk is, wil Professor Z toch alles ondernemen om het “project” volgens plan te laten verlopen.

Nigel Gearsley uit Warwickshire, Engeland, is een Aston Martin DB9R racer. Nigel race carričre is alles behalve een zware uitdaging want hij won bijna elke race op het Grand Touring Sports Car-circuit in de afgelopen jaren. HIj won ook een reeks van podiumplaatsen op Nurburgring en Le Mans. Zijn koele Britse flegma maakt hem tot een imposante aanwezigheid op de World Grand Prix omlopen.

Sir Miles Axlerod is een voormalige oliebaron die zijn fortuin verkocht en zichzelf heeft omgevormd in een elektrische auto. Hij heeft zijn leven gewijd aan het vinden van de hernieuwbare, schone verbrandingsenergiebron van de toekomst. Hij gelooft dat uiteindelijk die brandstof door iedereen moet gebruikt worden. Axlerod is ook de auto achter de World Grand Prix, een drie-landen wedstrijd die hij creëerde voor ‘s werelds top atleten. Eigenlijk is het gewoon een excuus voor het pronken met zijn nieuwe wonder-brandstof, Allinol.

Rod “Torque” Redline wordt door velen beschouwd als de grootste Amerikaanse spion ter wereld. Hij werd gerecruteerd na de Koude Oorlog voor zowel zijn hersenen als zijn durf. Torque is keiharde Detroit muscle car met een groot aanbod aan vermommingen. In zijn laatste camouflage operatie bekwam hij vitale informatie over een sabotage tijdens de World Grand Prix. Rod plant dus een ontmoeting met zijn Britse tegenspelers, op de World Grand Prix welkom receptie in Tokyo, Japan om zijn ontdekking bekend te maken. Maar met de slechterikken op de hielen wordt hij verplicht de informatie eerder bekend te maken. De eerste party gast is een roestige sleepwagen genaamd Mater.

De Franse auto Tomber (gedubt door Michel Michelis). Opvallend is zijn ongebruikelijke en zeer onstabiele driewielerdesign. Dat verklaart ook zijn naam, die, vertaalt uit het Frans, als volgt luidt: (het) vallen.

...

http://en.wikipedia.org/wiki/Cars_2

Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws