Gespot: Het vervoer van de Kerstman

Uniek stuk: Volvo 850 T5 Pickup

Het hoeven niet altijd nieuwe modellen te zijn die de aandacht trekken in een showroom. Dat bewijst deze Volvo 850 T5 pickup in de Volvo showroom in Mechelen.

Het is een wagen waar weinig info over te vinden is. Het zou om een omgebouwde 850 T5 R gaan, die dankzij de 2.3 vijfcilinder goed is voor 241 pk op de voorwielen. Meer info vind je daarover in ons vergeten auto-artikel van een tijdje terug. De wagen werd in Zweden omgebouwd en werd uiteindelijk opgekocht door de eigenaar van garage Vermant in Mechelen, niet zozeer als showcar, wel omdat de man van het verzamelen van dit soort wagens zijn hobby heeft gemaakt. Gezien de tijd van het jaar vonden ze het een goed idee om hem met een kerstboom te tooien. Hoe de rendieren van de Kerstman er over denken, konden we niet achterhalen.

Volgens de verkoper gaat het om een 850 T5-R, al is dat niet helemaal zeker. Een setje velgen is snel veranderd. Zien de kenners nog indicatoren dat het wel degelijk om een T5 gaat?

Gerelateerd: What does it take to kill a Volvo 850?

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Wim 16:23
afbeelding van Wim

coolest pick-up in the world? :)

Sven 19:28
afbeelding van Sven

okay, maar wel een opgepompt exemplaar dan, ik ken niet genoeg van die dingen om een standaard van een R te onderscheiden in omgebouwde vorm. En als ze hem ombouwen tot pickup lijkt de stap naar hem een ander kleurtje geven niet zo groot.

Ik denk trouwens niet dat hij hem verkoopt ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws