Volvo 240 te koop voor .. $ 17 ?

Volvo 240 I want to believe

Deze man probeert al enkele dagen zijn oude, dierbare Volvo 240 te verkopen voor 17 dollar. "17 dollar?!", zegt u, "een koopje!", dat zouden wij ook denken maar in realiteit is niets minder waar. Lees mee, het verhaal van de Volvo 240 op Kijiji.com

Het begon allemaal met deze poëtische openingszin:

yes i said seventeen dollars i am selling a volvo 1982, i am unsure of the model. used to be 4wd but transmission is garbage so power only goes to front right wheel.

Zo probeert deze Canadees zijn Volvo 240 '82 reeds enkele dagen van de hand te doen. Hij is hem duidelijk beu en wil er dan ook niet meer voor vragen dan $ 17 omdat hij eerlijk vindt dat de wagen niet meer waard is dan dat. Het lijstje van gebreken van de Volvo blijft daar overigens niet bij: het servo stuur is ook kapot en de vloeistof daarvan lekt in de benzinetank, uitlaatgassen komen door de ventilatiemonden dus airconditioning is uitgesloten waardoor de ramen bijgevolg constant open moeten blijven, de achterste ophanging is door de koffer omhoog gekomen en de wielen zijn nog minder uitgelijnd dan een zatlap tijdens een politiecontrole.

Het lijstje ging nog eventjes door: over de gaspedaal die wel eens blijft hangen, over het feit dat alleen maar de 2de en de 5de versnelling werken, dat de wagen geen achteruit meer heeft, dat de remmen alleen maar werken aan de rechterkant en dat de handrem niet meer blijft waardoor je er een schroevendraaier moet tussen steken wil je dat de wagen blijft staan. Bochten naar rechts zijn overigens ook uitgesloten aangezien het stuur aan de verkeerde kant blijft hangen.

Hij eindigde zijn originele advertentie met de zin:

Car is a deathtrap don't drive it on public roads

In zijn volgende update, enkele dagen later, zei hij dat hij enkel nog serieuze kopers ging ontmoeten. Er waren immers al meerdere mensen langsgeweest voor de oude Volvo. Eentje had zelfs al $ 20 betaald en was de wagen aan het wegslepen toen de motor in brand schoot door een drempel op de baan. De motor heeft de neiging zichzelf in brand te steken bij plotse bewegingen omdat de starter nu tegen de carosserie rust en er massa's ongebruikte brandstof in sommige van de cilinders zit. Bijkomend bonus effect: omdat de catalysator is gestolen klinkt de wagen volgens hem nu als een monstertruck.

Laatst hebben een groepje vandalen zijn Volvo gestolen en dankzij zijn talloze problemen in de gracht gereden waarna ze zijn vast komen te zitten in de wagen en flauw zijn gevallen van de uitlaatgassen. De wagen is nu perte totale maar nog steeds te koop voor de verminderde prijs van $ 13. Een koopje? Lees het volledige - incoherente - verhaal van de $ 17 Volvo 240 op de Canadese veilingsite Kijiji.com en geloof zelf hoeveel er waarheid van is. Niet veel waarschijnlijk, maar dankzij de schrijfstijl krijgen we toch nog een beetje het effect van suspension of disbelief.

honestly the only way you can safely get this out is if its airlifted in a steel crate

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Dequal 00:18
afbeelding van Dequal

Bij de schroothandelaar krijg je toch zelfs pak meer geld nog daarvoor :p

Wim 00:48
afbeelding van Wim

idd, voor het oud ijzer moet je toch al 100 dollar krijgen :)

Fietspomp2092 00:07
afbeelding van Fietspomp2092

Daar gaat het niet om... dit is waarschijnlijk emotionele schroot waar hij juist weinig voor wil..

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws