To serve and protect #2: Politie van Dubai zet ook Ferrari FF in

Ferrari FF Dubai Police

De politie van Dubai had waarschijnlijk vlug door dat je in een Aventador niet al te veel materiaal kan meenemen. Oplossing? Alleszins geen Ford Focus Clipper. Wel een wagen met bijna evenveel bagageruimte en net iets meer kracht, namelijk een Ferrari FF.

De opulente vertoning van geld - de term die redacteur Nathan vorige week nog in de mond nam - bereikt nieuwe hoogtes in Dubai. Na een Lamborghini Aventador vervoegt nu ook en Ferrari FF het korps. Het is alleszins al een stap in de goede richting, want met een bagageruimte van 450 liter tot en met 800 liter, krijg je wel wat schorem kwijt in de koffer.

Luitenant Generaal Khalfan Tamim van het politiekorps is alvast blij met de nieuwe wagens:
”We want to enhance security on the roads in accordance with highest international standards and technical developments.”

Ferrari FF Dubai Police

Wat zou Dubai nog in petto hebben? Een McLaren P1 als patrouillewagen? Misschien wel een Koenigsegg als Mobiele Urgentie Groep (MUG)?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
James 18:04
afbeelding van James

Als ik het mij goed herinner uit het vorige artikel gingen ze de Aventador niet inzetten bij achtervolgingen. Daarvoor hadden ze Camaro's. Ik begrijp waarom ze een FF kopen ... met al wat ginds rondrijdt die kunnen gewoon niet volgen met die Camaro's.

Techno Patat 18:11
afbeelding van Techno Patat

En de ge-arresteerde boeven kunnen in een FF wel gewoon mee, in de Aventador niet! Ook een belangrijk voordeel!

Nathan 18:44
afbeelding van Nathan

Camaro's inderdaad niet, maar een CTS-V Wagon bijvoorbeeld zou dat wel gemak kunnen. Standaard 560 PK, belachelijk veel ruimte en kost maar +- $ 60k, een FF gaat over de toonbank voor +- $ 300k. Van dat geld kan je er 6 kopen en heb je zelf nogs een paar duizenden over voor een paar simpele upgrades die het vermogen vlug naar 700 pk brengen.

(Sorry als ik té Amerikaans klonk met deze comment :p )

Yvesw 19:02
afbeelding van Yvesw

Nathan Gevers heeft dan ook: "Bcause 'Murica" op zijn linkerborst getatoeëerd... ;-p

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws