Gouden GT-R voor 's werelds snelste man

Bolt GT-R

Met 's werelds snelste man bedoelen we niet Andy Green die met zijn ThrustSSC maar liefst 1227 km/u haalde maar eerder de Jamaicaan Usain Bolt. Hij nam dit weekend zijn unieke gouden GT-R in ontvangst.

De Jamaicaan is de eerste die zowel het 100 als het 200 meter sprinten record in zijn bezit heeft. De 26-jarige sportman doet 100 meter in slechts 9,58 seconden. De 200 meter loopt hij 19,19 seconden. Met zo'n GT-R gaat hij zelfs nog iets vlugger zijn, die legt de 400 meter zelfs af in 10,8 seconden, iets waar Bolt al lopend 45,28 seconden voor nodig heeft.

Usain Bolt is al sinds Juni 2012 ambassadeur voor het Japanse merk. Vandaag mocht hij zijn unieke gouden GT-R in ontvangst nemen die hij mee heeft ontworpen. De wagen werd afgeleverd naar zijn specificaties en vereisten die de Nissan ingenieurs hebben ingesteld na zijn testrit tijdens zijn bezoek aan het Nissan hoofdkwartier in Nishi-ku, Japan.

Afgezonderd van de gouden lak krijgt Bolt's GT-R ook een BOSE audio systeem mee RAYS hyper-titanium 10-spaaks velgen. Opvallend, maar voor een man als Bolt mag dat wel.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws