Wat wij als Belgen moeten missen op pick-up gebied

Pick-up in België

België kan je op autogebied samenvatten in drie krachtige termen: diesel, kleine motoren en stationwagens. Dan doen ze het in Amerika en Australië toch net iets anders. Wat als we een Ameristralisch sausje gieten over België?

Het symbool van Amerika is niet de arend of de star en stripes, wel de pick-up truck. Een semi-vrachtwagen met open laadruimte en liefste een dubbel setje wielen achteraan, geen beter voertuig vat de Amerikaanse grootheidswaanzin samen. Australië doet het iets subtieler. Zij kiezen voor een sedan met open kofferruimte en noemen het een Ute, afkomstig van het woord Utility.

Een grote motor in een bedrijfswagen lepelen heeft evenveel nut als McDonalds eten tijdens het sporten. Je bent meer geld kwijt, maar het resultaat blijft hetzelfde. Toch zijn er pick-ups met knallers van motoren. Daarom een opsomming van de coolste werkkarren:

Ford F-150 SVT Raptor

Ford F-150 Raptor

Er bestaat geen enkel lijstje van pick-ups zonder de F-150. De meest verkochte wagen in Amerika sinds zijn lancering. De SVT Raptor(onze rij-impressie) is de overtreffende trap met een 6.2 V8 die 415 pk braakt over alle wielen. Een aangepaste ophanging van FOX-racing zorgt dat je even snel bent in de woestijn als op de weg.

Dodge Ram SRT-10

Doge Ram SRT 10

De SRT-10 is het schoolvoorbeeld van "laten we een te grote motor in een bedrijfswagen lepelen". Motor van dienst is de 8.3 V10 uit de Dodge Viper. Tussen 2004 en 2006 geproduceerd vervuilen er net geen 10.000 van deze 500 pk sterke streeptrekkers onze aardbol.

Chevrolet Intimidator SS

Chevrolet Silverado Intimidator SS

Toegegeven, Mercedes zou met zo'n modelnaam nooit weg geraken, maar voor een Pick-up klinkt het wel lekker vet. Uitgerust met een 345 pk sterke 6.0 V8 uit de Silverado SS was de Intimidator SS een ode aan, wijlen Nascar racer, Dale Earnhardt.

Toyota Tacoma X-Runner TRD

Toyota Tacom X Runner

Luchthapper en een dikke bodykit op je pick-up, America meets Japan. Omdat styling niet genoeg is kan je de 4.0 V6 ook nog eens upgraden naar 304 pk met een TRD supercharger. Laat je het bij een Toyota/ Scion dealer doen, dan hou je zelfs je garantie. In sommige landen is toch alles beter...

Holden Commodore SS Ute

Holden Ute SS

Het blijft een rare verschijning zo'n Ute, maar met een 6.0 V8 die 360 pk naar de achterwielen stuurt val je des te meer op. Het goddelijke geluid uit de uitlaat heeft wel zijn slechte kantjes. Of je moet een verbruik van zo'n 18 l/100km redelijk vinden in België.

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Wim 13:20
afbeelding van Wim

met de DiRupo belastingen kwam die Ram SRT-10 in beeld als alternatief voor Ferrari's etc als bedrijfswagen :) Was weeral goede reclame voor de autoliefhebbers :s

Carlos 18:21
afbeelding van Carlos

Dit type wagens komen steeds vaker en vaker voor door de DiRupo regeling. Wie zou het nu niet willen :D
De prijzen vallen eigenlijk nog mee als je kijkt naar wat je er allemaal voor krijgt.
MAAR het is nog steeds groot en log. Een avondje uit in de stad zal niet vanzelfsprekend zijn :D Tenzij je misschien op de BUS parking gaat staan.

Adolf Van Oostende 23:20
afbeelding van Adolf Van Oostende

Die Holden Maloo Ute heeft als nadeel dat hij rechtsgestuurd is , wilde je zoiets linksgestuurd moest je een Pontiac G8 hebben maar helaas heeft GM het merk Pontiac geschrapt , dus als je nu een ute wil zul je in Zuid-Afrika bij Chevrolet voor een Lumina moeten gaan of misschien bij Ford in Nieuw-Zeeland voor een Falcon ?

Yvesw 10:01
afbeelding van Yvesw

Volgens mij kan je de Falcon niet met het stuur aan de juiste kant krijgen. Ook levert Ford de Falcon tegenwoordig met "acceptabele" motoren en niet meer met van die gigantische V8 motoren.

Och ja, een geïmporteerde Nissan Skyline rij je ook met het stuur aan de verkeerde kant natuurlijk :-)

Peter 21:52
afbeelding van Peter

Mogelijks is in de loop van dit jaar toch een Ute op de Belgische wegen te vinden...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws