Blue Monday: zeven auto's die je moet hebben in het blauw

Vandaag is het volgens een aantal ingewikkelde berekeningen 'Blue Monday' de dag waarop we ons allemaal depressief moeten voelen omwille van de leegheid van ons bestaan. Laten wij die dag even opfleuren door wat auto's samen te zoeken... in het blauw, eentje voor elke dag deze week.

Blauwen genoeg, De Volkswagen Passat van mijn vader was destijds Maritime Blau en ook mijn allereerste auto was in het blauw; een Regattablauwe Golf I. Niet dat we die niet graag in andere kleuren zien, al zijn er een aantal wagens die wel lijken alsof ze ontworpen zijn om te worden gedrenkt in een blauwe kleur.

Jaguar XKRS

De blauwe smurf is het eerste waar je aan denkt als je op zoek gaat naar blauwe auto's. De gedurfde kleur zorgt ervoor dat je deze agressieve variant van de XK direct herkent. Dat Jaguar hem tegenwoordig ook overneemt op de XF kunnen we alleen maar toejuichen. Jaguar is overigens niet te chauvinistisch om de kleur French Racing Blue te dopen.

Ferrari 456

Minder fel dan de andere blauwe auto's in deze reeks is de Ferrari 456. Toch is het de enige kleur waarin je deze wagen wil zien, omdat zwart of grijs de lijnen verbergen en Ferrari-rood simpelweg te fel oogt op dit model. Het is volgens ons ook zowat het enige model van Ferrari dat beter staat met blauw dan met rood.

BMW M3

Of het nu het knappe Estoril-blauw is dat je kent van de E36 M3, of het recente Yas Marina Blue van de nieuwste generatie E80 M3, blauw op een M3 blijft gewoon een dynamische combinatie. Toch wel even opletten als je de bestelbon invult want het verschil tussen Atlantic Blue en Atlantis Blue is groter dan je denkt.

Subaru Impreza WRX STI

Onze render van de Subaru WRX zat er niet ver naast, al was het maar omdat we hem in het blauw inkleurden. Toch willen we niet de Subaru WRX STI maar zijn legendarische voorganger, de Impreza WRX STI. Waaom? Omdat dat de kleur is van de bekende racewagen van het Subaru World Rally Team in de jaren '90.

Audi RS2

Bij Audi kozen ze voor de kleur van de RS2, de oervader van de RS-reeks de eenvoudige benaming RS Blau. Geen Nogaro-blauw dus, hoewel die kleur eigenlijk hetzelfde is.

Dodge Viper GTS

De Chrysler Viper moet gewoon in het rood, laten we het daarover eens zijn. Zijn coupé-broeder, de Dodge Viper GTS willen we alleen maar in het blauw zien, simpel Viper GTS Blue, liefst nog met de dubbele witte streep erop.

Renault R8 Gordini

Ook dubbele witte strepen heeft de R8 Gordini, de sportieve versie van het karretje dat Renault midden jaren '60 in het gamma had. Het lichte blauw werd - chauvinistisch als de Fransen zijn - Bleu de France genoemd.

Welke auto moét volgens jou in het blauw?

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Techno Patat 16:15
afbeelding van Techno Patat

http://youtu.be/-vTBQ7iFtUs

Deze! Dit is nog steeds DE reden waarom ik er van overtuigd ben dat ik ooit een (mat) blauwe auto wil! Enkel dat wit in de velgen is niet m'n dadda, maar al de rest is echt enorm knap!

Een lekker donker blauw zie ik sowieso heel graag: in een blauwe lak kan er enorm veel 'diepte' zitten, en net als bij het Rosso Competitzione van Alfa is dat een heel erg knappe eigenschap van een lak.

De Volvo Polestar of Jaguar lak is wel opvallend en cool, maar echt knap vind ik het niet. Je kan er geen half uur naar kijken om het licht er op alle verschillende manieren op te laten vallen. Dat kan je met een donker blauwe lak dan weer wel!

Matthi 17:38
afbeelding van Matthi

de Gumpert Apollo en de Renault Alpine moeten gewoon in blauw De Mustang in blauw/wit is tevens ook niet mis.

Rebel 04:41
afbeelding van Rebel

Dit is de ideale blauw tint op de ideale wagen!
https://autofans.be/nieuws/varia/18764-donkervoort-d8-235e

Thomas123 09:39
afbeelding van Thomas123

Audi RS6!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws