Kiezen maar: Mini Cooper S VS Alfa Romeo MiTo QV

Alfa romeo VS Mini

Alfa Romeo gaf gisteren de Belgische prijzen vrij voor de strafste MiTo van het moment. Met een prijs van 24.400 euro komt de MiTo Quadrifoglio Verde wel heel dicht in de buurt van de gloednieuwe Mini Cooper S. Maar welke zou jij kiezen?

Italian Flair:

Laten we beginnen met de Italiaan. Die werpt een geblazen 1.4 MultiAir Turbo Benzina met 170 pk en 250 Nm in de strijd. Daarnaast legt de 4.063 mm lange wagen 1.145 kilogram in de weegschaal. Prestaties? 7,3 seconden naar de honderd en een topsnelheid van 219 km/u. Kostprijsje van deze cijfermoes: 24.400 euro.

British Fun

In de andere hoek hebben we het leukste geweld uit Engeland. Met zijn lengte van 3.850 mm en een gewicht van 1.135 kg is hij een stuk korter en net iets lichter dan de MiTo QV. Motorisch krijgt de Cooper S een gloednieuwe 2.0 viercilinder met turbo die 192 pk en 280 Nm weet op te wekken. Sprintje naar de honderd werkt hij af in 6,8 seconden en de pret houdt op bij 235 km/u. Prestatiegewijs laat de Mini de MiTo in de koude staan, maar fun komt wel met een groter prijskaartje. Eentje van 25.250 euro.

Alfa romeo VS Mini

Vraag blijft dus welke wagen jullie zouden kiezen. Italiaanse flair, of Engelse Fun?

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Nick 10:37
afbeelding van Nick

Moeilijke maar dan toch maar de mini en meer power.
Mito is wel mooier, de Mini is wat té "vet" geworden van uiterlijk in deze laatste versie.

Kenny 20:23
afbeelding van Kenny

Moeilijk te zeggen!
De MiTo heeft een hoger sleeper-gehalte, en daar ben ik altijd voor gewonnen. En het is iets dat je minder op de weg ziet dan een Cooper S van de gemiddelde fils de papa...
Ik zie wel op de website van AR een prijs van € 22900, waarin zit het verschil?
De QV lijkt me trouwens ook iets completer in standaardtrim dan de S...
Het zou serieus twijfelen worden in ieder geval :-)

Rob 21:54
afbeelding van Rob

Mini verliest, bij elk nieuw model/facelift dat ze uitbrengen, steeds ietsje meer van haar charme. Tenminste, dat vind ik. Ook deze nieuwste Cooper zal ongetwijfeld lekker rijden, maar mijn ding zal het nooit worden.

Alfa dus voor mij. Niet dat ik die dan zo spetterend vind, maar je moet toch kiezen he ;-)

JohnMito 22:20
afbeelding van JohnMito

//EDIT: aangepast, bedankt ;-)

Aan Kenny,
die 22.900 dateren nog van de vorige editie QV die een manuele 6 bak heeft. De nieuwe TCT maakt hem een 1500EUR duurder...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws