Papierwerk: deze papiergevouwen wagens doen je mond openvallen

Autootjes uit papier vouwen en er desnoods echte wieltjes ondersteken, velen van ons hebben het gedaan in hun kindertijd. Sommigen zijn die fase niet ontgroeid en werden specialisten in het in papier nabouwen van bestaande modellen.

Rookie-modus

Op het net zijn een hele hoop autootjes in papier te vinden die amper te herkennen zijn als auto. De meeste zijn dan ook niet meer dan wat kubusjes die op elkaar gevouwen zijn en waar je liefst nog zelf de wielen bij bedenkt.

jaguar-xj6-paper-model

In het oog springen deze Jaguar XJ6 of deze Lamborghini Gallardo.

lamborghini-gallardo-paper-model

gevorderden-niveau

Een stapje verder gaan we als we naar meer courante automodellen kijken waarvoor toch wel wat moed nodig is. We zien daarbij deze Skoda Superb die - niet te verwonderen - op een Tsjechisch forum circuleert.

skoda-superb-combi-paper-model

Even verder vinden we een Subaru Impreza in rally outfit, waar ook heel wat meters papier en tubes lijm lijken ingeslopen te zijn. Wie wil kan zich nog uitleven op een Suzuki Swift in rallylivrei of met een Aston Martin Cygnet.

suzuki_papercraft_by_ellenszenves-paper-model

expert level

Nog moeilijker wordt het als je een pak meer detail in je model wil krijgen. Wielen die mooi rond zijn, curves waarbij die van het echte model verbleken en onderdelen die je kan schilderen zonder dat je de naden van het papier nog ziet. Onder die noemer kan je gerust deze Bugatti Veyron en Pagani Zonda van Visual Spicer plaatsen. Je wil niet weten hoeveel uren werk daarin zijn gekropen.

Zelf kan je tewerk gaan door even te gaan kijken op de site van Epson Racing. Niet voor niets heeft de producent van onder andere printers een volledig raceteam op schaal uitgebouwd in papier. Van racewagen over transportvrachtwagen tot pit-details, alles is aanwezig.

epson-racing-team-paper-model

Recenter is deze creatie van Paul Bischof. De Renault RB7 is volledig uit papier opgebouwd en herbergt zelfs onderdelen die je amper ziet met het blote oog. Op de blog van de man zie je hoe hij stap voor stap alles uitwerkte. Het vele en minutieuze werk van de student Mechanica leverde hem uiteindelijk een job op in het Red Bull F1 team.

redbull-rb7-f1-paper-model
redbull-rb7-f1-paper-model

Zie je het nog wat grootser, spiegel je dan aan deze Ford Mustang. Misschien is hij niet zo gedetailleerd als bovenstaande F1-auto, dat alles op ware grootte in papier werd nagebouwd, maakt het des te spectaculairder.

ford-mustang-life-size-paper
ford-mustang-life-size-paper
ford-mustang-life-size-paper
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Quin 13:10
afbeelding van Quin

Die Paul z'n blog volgde ik ook al tijdje. Bijna op het geschifte af, dat detail.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws