Deze Paceman pickup is de Mini die we stiekem allemaal willen

Mini-Paceman-Pickup

Dat Mini de laatste jaren enkele rare modellen op de markt heeft gezet, dat ontkent zelfs Mini niet. Toppunt is de Paceman, een wagen met evenveel nut als een fiets met vierkante wielen. Echter, als pickup... hebben we er toch een zwak voor.

Stagiairs bij BMW München hebben de opdracht gekregen om een pickup-versie van de Paceman te maken. Het project duurde enkele maanden (waardoor het eigenlijk een pre-facelift model is), maar de veranderingen zijn dan ook groot. De helft van het dak werd verwijderd, achterstoelen werden eruit gezwierd, de B-stijl werd versterkt en een passende kofferklep werd gecreëerd.

Mini-Paceman-Pickup

Productiemodel?

Visueel valt de Mini Pickman - we geven het ook maar een naam - vooral op door de stevige offroadbanden en de dakdrager met extra lichten en band erbovenop. Wat er onder de kap ligt blijft een raadsel. Al lijkt hij gebaseerd te zijn op een Cooper S of SD-uitvoering. Wij hopen vooral dat-ie vierwielaandrijving heeft. Dus Mini, zwier de Paceman uit het gamma, en geef ons deze Pickman.

Mini-Paceman-Pickup

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
rebel 17:20
afbeelding van rebel

En waarom krijgt zo'n vreemd model wel een reservewiel? Een Mini of Clubman krijgen enkel een reparatie set met irritante runflat banden die barsten veroorzaken in de velgen.

Adriaan 12:20
afbeelding van Adriaan

En een trekhaak :p

Uw reactie