BMW pakt Audi dan toch met eerste laser light in productie

bmw-vision-future-luxury-concept-04

Een gezonde rivaliteit zorgt voor innovatie, dat bewijzen Audi en BMW met hun race om als eerste automerk laserlights te kunnen aanbieden. En die race lijkt na maanden strijd een winnaar te hebben.

Het verhaal start in januari dit jaar op de CES-show. Daar stelt Audi trots haar laserlights voor op het Audi Sport Quattro concept. Audi's R&D verantwoordelijke Ulrich Hackenberg voegde daaraan toe "het eerste automerk te zullen zijn dat laser light in productie neemt".

Maar dat was niet naar de zin van BMW. Zij hadden voordien al laser lights voorgesteld op hun i8 plug-in hybride en gaven mee dat "zij, en niet Audi, de eerste zullen zijn om de technologie naar een productiewagen te brengen".

Allemaal mooie praatjes. Maar er is pas een winnaar als er effectief een productiewagen met laser light verkocht werd aan een klant en die er ook effectief mee rijdt.

En daar lijkt BMW aan het langste eind getrokken te hebben.

Op de perspresentatie van de i8 in Los Angeles in April gaven de BMW ingenieurs mee een eerste i8 met laser light te zullen leveren in november. Andere medewerkers van BMW spreken over september.

Tot overmaat van ramp kondigde Audi de R8 LMX aan. Die zou in beperkte oplage (99 stuks) en mét laser lights in productie gaan... en nog in de zomer. Vóór BMW dus.

München moest dus even snel schakelen. En op 5 juni stuurden ze een persbericht uit dat ze hun eerste i8 hebben geleverd aan de klant, eentje mét laser light. Daarmee zegt BMW: “With this laser light, the BMW i8 is writing automotive history,”.

Een wedstrijd gewonnen door BMW dus.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
lill_nemo1 18:10
afbeelding van lill_nemo1

wa ne flauwekul weeral bij die fabrikanten

de gemiddelde BMW rijder koopt toch geen AUDI en andersom ook niet.

het zou pas echt een stunt zijn als een van beide met laserlicht uitpakte op hun ganse gamma, beginnend bij de basismodellen

dat ze het meteen aan een goede prijs aan boden

DAN zou er geschiedenis geschreven zijn

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws