Vraag: Wat is de ultieme tekenfilmwagen?

maxresdefault

Elke Autofan droomde als kind van de heerlijke wagens die voorbijkwamen in de tekenfilms op de televisie. Wij verzamelen er alleszins vijf die volgens ons memorabel zijn. Maar wat is volgens jullie de ultieme tekenfilmwagen?

Tekenfilms, cartoons of programma's voor kinderen... noem ze hoe je wilt, maar je kan niet ontkennen dat ze ongelimiteerde vrijheid gaven tot het bedenken van heerlijk automobiel. Auto's die tot op de dag van vandaag in ons geheugen staan gegrift. Wij kwamen met vijf tekenfilmwagens die verplicht voer zijn voor elke Autofan. Maar welke moet er volgens jullie nog in het lijstje staan?

Trappen met de Flintstones

Generaties kinderen zijn opgegroeid met dit tekenfilmiaans meesterwerk van William Hanna. Een familie uit de steentijd met hedendaagse technologie in een stenen pakje. Wie kent de trapwagen niet van Fred Flintstone?

TMNT Turtlevan

Vergeet het busje van de A-Team, de Teenage Mutant Ninja Turtles hadden het ultieme vervoersmiddel. Propvol wapens, technologie en met een platform dat de groene rakkers in de lucht kon schieten. De Turtlevan was cool op zoveel niveaus. Cowabunga dude!

Gadget Mobile

Go Go Gadget! Een topdetective - die eigenlijk niet zo top is - kan niet zonder een wagen tot de nok gevuld met gadgets. De Gadget Mobile was een droom voor creatieve kinderen.

Canyonero

Een vette knipoog van de schrijvers achter The Simpsons om de gigantische SUV's in Amerika op hun plaats te zetten. Groot, traag en slecht voor het milieu. Of in Simpsonstaal: 12 yards long, 2 lanes wide, 65 tons of American pride! Canyonerooo!

Guido

De 'Cars'-reeks heeft ervoor gezorgd dat een hoop kinderen helemaal weg zijn van wagens. Hoewel de logische keuze eigenlijk de hoofdrolspeler is, Lightning Mcqueen, gaat onze liefde naar Guido, het schattig Italiaanse vorkliftkarretje.

Welke tekenfilmwagen is volgens jullie memorabel?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 5 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
De Witte 18:28
afbeelding van De Witte

De ghostbusters auto zijn ze ook vergeten

Techno Patat 20:28
afbeelding van Techno Patat

De guido krijgt mij altijd neer :D! Op het einde ook, met Michael Schumacher die langskomt: zzaaaaallig :D!

Ik zeg: Wacky Races (al was het maar voor schuffes zijn gegniffel :P!), de mystery mobile van Scooby Doo en de batpod van Darkwing Duck (oké oké, het is een motor! Maar komaan: HIJ RIJDT ER DE HANGBRUG MEE AF, HOE COOL WAS DA NIE?!!??!?) :P!

Quin 22:46
afbeelding van Quin

Als ik op m'n zolder zou kijken, vind ik in ieder geval die Turtles-van en de Ghostbuster-wagen.

Daarnaast had ik nog een Batmobile en hele rits aan Transformer-auto's, keus genoeg ;).

Le_Corse 07:20
afbeelding van Le_Corse

De wagens van M.A.S.K. :) en dan ook Pole Position en sommigen van Jayce Lightning League ...

JanMijnBotte 12:00
afbeelding van JanMijnBotte

De AE86 van Initial D :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws