Deze CLK63 AMG Black is kwijlmateriaal

mercedes-benz-clk63-amg-black-series-4

De Mercedes CLK is er zo eentje die de tand des tijds niet goed heeft doorstaan. De CLK63 AMG Black Series blijft echter een plaatje dankzij zijn exuberante styling.

Met zijn dubbelronde koplampen, vormloze achterkant en emotieloze daklijn was de CLK - ongeacht de generatie - nooit echt een plaatje. Gelukkig brachten de jongens van AMG daar verandering in. Hun meest extreme creatie ging onder de noemer 63 AMG Black Series. Geïnspireerd op de safety car van de Formule 1, geen achterbank, geen navigatie en zelfs enkele airbags minder. Een uiterlijke met gigantisch gewelfde wielkasten en een diffuser achteraan om voor te sterven. Eén van de wagens die Mercedes in 2007 officieel terug op de lijst zette voor auto-enthousiastelingen.

Onder de kap de bekende 6.2 V8 met een bandenvretende 507 pk en 630 Nm koppel. Iets waar de Black geen problemen mee heeft dankzij een verstevigde achteras en een knoert van een differentieel waarmee je heel de dag kan driften. Een beest dat eigenlijk op het randje van bestuurbaar zweeft, dat continu plannen beraamt om je van kant te maken. Een episch product, dat nog jarenlang zal nazinderen in de wandelgangen van AMG.

Foto's van ActivFilms!; via GTSpirit

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 13:46
afbeelding van Techno Patat

Nog steeds mijn favoriet met de 6.2 motor, de CLK DTM AMG is wel nog net wat cooler! Al 2x meegereden in eentje en dit is de reden voor m'n AMG liefde! Werkelijks fantastisch, houdt goed baan als je hem met respext behandelt... Maar het is een glijder vanaf je er nbeetje mee speelt! Maar volgens de eigenaar heeeeeel controleerbaar en sowieso een fantastische bak! Het enige dat mij er aan stoort is die aards lelijke centerconsole :(!

Wim 23:43
afbeelding van Wim

Ik dacht zelfs dat deze nog altijd in Clarkson's wagenpark zat, zegt genoeg :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws