Koop de Volvo 245 DL ... from hell

turbodeathbrick

Oude Volvo's lenen zich perfect voor enkele lichte aanpassingen, zoals een uitlaat recht uit de motorkap. Tastefully modified.

Ben je je kleine hatchback beu? Wil je je leasebak eindelijk eens omruilen voor iets dat echt opvalt op de baan? Dan is deze Volvo 245 DL - diesel train from hell - misschien wel de ideale opvolger. Met een optielijst die onder andere een hood stack, een wobbly roof rack, autogordels en een make-up spiegel bevat is aandacht trekken echt niet moeilijk.

De verkoper is al de tweede eigenaar, overgekocht van een vrouw die er een accident mee heeft meegemaakt waarbij er een motorrijder zich fataal in de zijdeur boorde. De vrouw kwam er vanaf met een blauwe plek op haar hand van tegen de versnellingspook te slagen. Nadeel van het accident is wel dat het elektrische raam aan die kant niet meer werkt door het bloed...

De 2,4 zes-in-lijn diesel werd stijlvol opgekieteld met een Garret GT32 turbo en een uitlaatpijp recht op het motorblok gemonteerd. De turbodruk is ongeveer 20 PSI met een mogelijkheid tot 40, maar dan kunnen er enkele dingen beginnen ontploffen. Volgens de verkoper is de wagen wel nog door de technische inspectie, én werkt de centrale vergrendeling nog.

Hij zou de wagen graag van de hand doen om iets gelijkaardigs te bouwen met een Mercedes OM606 motor, of met een LBZ Duramax. En daar, daar kunnen we hem alleen maar in steunen. Iemand zin om deze turbo death brick te kopen? Slechts $ 25.000..

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Glenn 20:09
afbeelding van Glenn

Coolst klinkende diesel die ik ooit gehoord heb.
Doe me wat denken aan onze oude 525tds, maar dan luider ... en vetter.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws