Hoe belangrijk is de schrijfwijze van een modelnaam?

volkswagen-e-up-rijtest_8

Of we ADAM voortaan in hoofdletters willen schrijven, want dat hoort zo. En of we MINI ook wel in hoofdletters schreven, want anders doen we het niet juist. Het zijn maar twee van de opmerkingen die we kregen over de schrijfwijze van nieuwe automodellen.

Wij vinden het alvast wat marketinggekonkel, hier een apostrof, daar een uitroepteken, ginder hoofdletters. Maar voor sommigen is het als het schrijven van een dt-fout in een tekst. Dat laatste begrijpen we dan weer wel, want het mag dan leesbaar zijn, iets dat niet correct is geschreven blijft de aandacht trekken. Maar wilden automerken dat dan niet?

to streep or not to streep

Want het gaat nog verder, zo schrijven we Mercedes S-Klasse met een hoofdletter K en een tussenstreepje, terwijl BMW 2 Reeks weer geen tussenstreepje hoeft maar wel een hoofdletter R. En waar MINI graag hoofdletters wil bij het naamgebruik, hoeft dat bij smart dan weer helemààl niet. Overigens, dat BMW hoofdletters gebruikt begrijpen we weer wel, aangezien het om een acroniem van Bayerische Motoren Werke gaat, bij MINI is dat voor zover wij weten niet het geval. En als we dan toch de aandacht erop vestigen, Citroën wijzigde de DS3 kort geleden nog naar DS 3, waardoor ze de nadruk op de DS-merkbenaming willen leggen.

Bedenk jij nog merknamen of automodellen van wie de schrijfwijze je de haren deed uittrekken?

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Freek 16:51
afbeelding van Freek

Wat ik altijd irritant heb gevonden, is dat je het merk 'Mazda' en de cijfer van de modelnaam aan elkaar moet schrijven. Ik vind het zeer vreemd, waarom Mazda hiervoor gekozen heeft. Ook lijkt het net alsof journalisten een spatie vergeten zijn.

Davidoff 21:38
afbeelding van Davidoff

Nog eentje om over na te denken : Mercedes M-Klasse, maar op de wagen zelf staat ML, alsook in de typebenamingen ML 350 CDI, ML 63 AMG,........ Is het M of ML, denk dat ze het bij Mercedes zelf niet weten :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws