Lexus moet perspresentatie RC en RC F in Japan annuleren wegens geen interesse [UPDATE]

lexus-rc-f-preview_01

UPDATE: Blijkbaar is het verhaal niet helemaal correct...
Ongezien in de autosector. Lexus organiseerde een perspresentatie in Yokohama (Japan) voor de RC en RC F, nodigde een resem aan Japanse en buitenlandse journalisten uit maar werd getrakteerd op een gezamenlijke 'meh'. Zo erg zelfs dat het merk de presentatie moest schrappen.

Voor de goede orde: Autofans was niet uitgenodigd op het event. Moest dat wel het geval zijn, onze onderbroeken zouden sneller gepakt zijn dan een kerstcadeau op kerstavond. Nee, de meerderheid van uitgenodigde journalisten kwamen uit Japan. En daar geven ze blijkbaar geen moer meer om wagens. Althans, dat is de officiële uitleg van moederbedrijf van Lexus, Toyota. 'De Japanse jeugd heeft helemaal geen interesse meer in high-end wagens', aldus Toyota.

Het resultaat was zo'n magere opkomst, dat Lexus geen nut meer zag in het event en het schrapte van de kalender. Pijnlijk voor een luxemerk. In Amerika waren ze gelukkig wel iets happiger op de uitnodigingen...

UPDATE: Kristof Pitteljon, Product Communications bij Toyota Europa wist het nieuws te nuanceren. Zo waren de persdagen helemaal vol, maar werd de dag voor potentiële klanten (en een select groepje Europese journalisten) afgeschaft.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
B4 23:16
afbeelding van B4

Het is anders wel geweten dat de Japanners minder warm lopen voor auto's dan vroeger, vooral de jongere generatie's zijn minder auto-minded als vroeger. Begrijpelijk ook als je kijkt naar 20-30 jaar geleden en wat de Japanse merken vandaag voorschotelen...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws