Vraag: Hoe maak jij je auto snel lekker warm?

mercedes-e300-hybrid-break-19

De ene heeft zetelverwarming, de andere doet een extra trui aan. Maar allemaal hebben we het de eerste aantal minuten van onze rit kou in de auto. Zijn er truukjes om het snel lekker warm te krijgen?

Die elektrische auto's hebben één voordeel ten opzichte van de benzine- en dieselauto's. Via je WiFi kan je met een druk op de smartphone zorgen dat de voorverwarming - of preheating - van je wagen opspringt. Zo laat je de auto opwarmen terwijl hij nog aan de laadkabel hangt en bespaar je stroom. Afgezien van de Webasto-opzetstukken en de duurdere Mercedessen en hun vrienden moeten wij brave mensen de eerste minuten klappertanden in de auto.

Vandaar ook onze vraag: hoe zorg jij ervoor dat de auto snel lekker warm wordt? Heb je stoel of zelfs stuurverwarming die plaatselijk helpt? Neem je een thermos warme koffie mee, of laat je de motor al draaien voordat je instapt?

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Wim 09:39
afbeelding van Wim

airco uit, wagen wordt redelijk snel warm, mss omdat het een Zweed is :)

Patrick 23:59
afbeelding van Patrick

Haardroger inbouwstuk gemaakt dat perfect in ski-luik van achterbank past, stel hem in op laag vermogen, zodat hij niet verhit, aanzuiglucht uit kofferruimte en binnenruimte door gaatje in inbouwdeel; De stroomkabel koppel ik "s avonds aan, hoef "s morgens maar op een schakelaar te drukken, de wagen wordt zachtjesaan warm. Bij vertrek, stoomdraad lostrekken en joep de koffer in. Heerlijk, geen condens op ruiten na vertrek. Haardroger zet ik op lage stand ( 500 watt ), gebruik een degelijk toestel dat je niet deelt om aan kapsels te werken ( komt vol haar en zo, brandgevaar ). Dit doe ik tijdens ontbijt, zodat ik de goede werking van op afstand volg.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws