Binnenkort flexibele tarieven op Nürburgring?

nurburg-indystriepool_2

Als we er de reacties op nagaan, dan brengt er toch een redelijk deel van de Autofanners bezoekjes aan de Groene Hel. Daar zouden ze momenteel nadenken over flexibele tarieven. Met duurdere tickets voor hoogdagen en goedkopere tickets midden in de week.

Het is zo simpel als het maar kan zijn; laat de prijs zakken op dagen dat er meestal niemand komt om meer volk te trekken en verhoog de prijs op dagen dat ongeveer iedereen een dagje Nürburgring in zijn agenda heeft staan. Toch betaal je al jarenlang dezelfde tolprijs voor een ritje over het Duitse circuit (zo'n 27 euro). Daar zou misschien wel eens verandering in kunnen komen als we - Nürburgringwebsite bij uitstek - Bridge To Gantry moeten geloven.

nog niets beslist

Nu, er is nog niets beslist en tot april dit jaar liggen de prijzen nog vast, maar het is wel een interessante piste om te overwegen voor de eigenaars van het circuit. Want door tickets goedkoper te maken op minder populaire momenten (weekdagen/ regendagen/ etc) zorg je toch nog voor volk, terwijl je op de drukste dagen van het jaar (feestdagen/ zomerse weekends) een stuk meer kan vragen. Momenteel is er nog wel niets beslist, dus mogelijks gaan ze daar in Duitsland verder met één vast tarief.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
JR 11:19
afbeelding van JR

Ik vind het een goede denkpiste. Op de huidige piekmomenten lopen de uitbaters hoe dan ook heel wat inkomsten mis, aangezien elk uur wel iemand tegen de vangrails gaat. In oktober was de 'ring tijdens de Green Hell Driving Days (topdagen door Duitse nationale feestdag) meer gesloten dan open door mist en ongelukken.

Een groot deel van het cliënteel (de GT3, Ferrari 458, ... garde) zal zich wellicht niet veel aantrekken van een tiental euro meer, maar voor de liefhebber met de E30 BMW is het wel het verschil tussen een rondje meer of minder. Hopelijk is het niet enkel duurder op piekmomenten.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws