Nissan laat LEAF licht afgeven in het donker

nissan-glow-in-dark-3

De Lichtgevende Leaf. Het zou zo een titel kunnen zijn van een Suske en Wiske album. Nissan bewerkt de LEAF namelijk met een speciale lak die het licht absorbeert en in het donker weer afgeeft.

Het procéde is ouder dan je Hot Wheels autootjes uit je kindertijd. De biologisch afbreekbare verf die Nissan gebruikt is echter nieuw, ze beweren ook de eerste constructeur te zijn die de lichtgevende coat zelf aanbrengt.

Volgens Nissan zit er in de mengeling een zeldzaam natuurlijk element met de naam Strontium Aluminate. De verf zou 25 jaar haar eigenschappen behouden, iets waar je afbladerende rode auto jaloers op zou zijn. De verf kan licht opnemen en tot zowat 8 tot 10 na zonsondergang wordt deze terug afgegeven.

Je auto opladen kan je er niet mee. De STARPATH UV-verf kan enkel het zonlicht absorberen en weer loslaten. Voorlopig kan je de optie ook niet selecteren, het zeldzame bestanddeel is niet geschikt voor massaproductie, volgens The Daily Mail.

Wij zien er alvast een veiligere auto in. Want een oplichtende auto zie je nu eenmaal sneller aankomen op een slecht verlichte weg.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Quin 15:34
afbeelding van Quin

Handig voor de mensen die hun lichten wel eens vergeten in 't donker :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws