Vraag: Wat zijn de mooiste koplampen in autoland?

vraag-koplamp

Zowel Audi als Land Rover vonden het vandaag nodig om een koplamp te gebruiken om hun nieuwe modellen te teasen. Wat ons aan het denken bracht; wat zijn de mooiste koplampen ooit gemaakt?

Vroeger was een koplamp gewoon een ding dat licht moest geven in het donker. Tegenwoordig zijn het brandende kunstwerken. Ruwweg kan je het design ervan verdelen in drie vakken: Het uiterlijk van de koplamp, het binnendesign en de vorm van het licht.

Niet echt duidelijk? laten we enkele voorbeelden geven. Het uiterlijk van de koplamp is de manier waarop ze getekend zijn. Denk maar aan de gekke lichten van de Nissan Juke. Het binnendesign slaat dan weer terug op alles wat je in de behuizing van de koplamp kan terugvinden. Zo kan je bij de Mercedes S-Klasse Coupé optioneel Swarovski kristallen in de lichten laten steken. Ietwat overbodig, maar wel zeer fraai.

Tenslotte is er het lichtdesign zelf. En daarmee doelen we specifiek op de manier waarop de lichten of dagrijlichten schijnen. Zo bemerken we vier felle schijners bij de nieuwe Porsche Panamera en mogen we de Angel Eyes van BMW natuurlijk niet vergeten. Maar nu is het aan jullie:

Wat zijn de mooiste koplampen in autoland?

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Adriaan 14:47
afbeelding van Adriaan

Voor mij blijft een van mijn topfavorieten, de koplampen van de facelift bmw e39 angel eyes. :p

pjotr 16:21
afbeelding van pjotr

de BMW lichten zijn uiteraard fraai,de nieuwe mazda 6 schijners zijn ook wel niet te versmaden vind ik...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws