Vraag: Wat vinden jullie van de Bugatti Veyron?

bugatti-veyron-vraag

De aankondiging dat Bugatti officieel de laatste Veyron heeft verkocht zorgde voor een gezamenlijke slaak van opluchting op de redactie. Want we zouden liegen moesten we zeggen dat we het nog warm kregen van de snelle Fransoos.

Eigenlijk is het een gek verhaal, want de Veyron heeft alle Top Trumps-cijfertjes om Autofans helemaal gek te maken. Toch geraakte het ding amper verkocht. Nu ja, het duurde 10 jaar om de 450 exemplaren te bouwen. Dat komt neer op 45 stuks per jaar. In se best wel veel als je het in perspectief brengt. Toch moest er worden gegrepen naar allerhande speciale modellenbenamingen om verkoop te garanderen.

Straf voor een 1.200 pk sterke supercar, want Volvo moet haar productie van de Polestar bij schroeven en alle 499 exemplaren van de Ferrari LaFerrari waren de deur uit voor iemand hem had gezien. Er is dus iets mis met de Veyron. Of zien we het helemaal verkeerd en blijft het de knapste productiewagen ooit gemaakt? Daarom willen we wel eens weten:

Wat vinden jullie van de Bugatti Veyron?

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Christophe VA 15:02
afbeelding van Christophe VA

Een supercar van de VAG groep met 1200 pk. Zalige wagen! Ongeloofelijk dat hij niet even populair als andere wagens van zijn segment.

Jos 18:57
afbeelding van Jos

Smaken verschillen maar ik vind het een lelijke wagen.
Technisch gezien overdondert hij enkel de rest met zijn vermogen dat ik tot nu toe enkel in rechte lijn heb zien demonstreren. En rechtdoor blijven rijden is niet echt een kunst.
Een Ferrari maar evengoed een Lotus, Alfa 4c of een Subaru BRZ bieden volgens mij pakken méér rijplezier omdat je die dingen door bochten kunt sturen. En dat heb ik nog nergens gezien met zo'n Veyron. Ik vermoed dan ook dat hij dan gewoon los gereden wordt. En echte autoliefhebbers weten wel beter.

Grunt 19:44
afbeelding van Grunt

Volledig eens met wat Jos schrijft. Het enige indrukwekkende is de topsnelheid. Voor de rest veeeeel te zwaar, lomp en lelijk. Op geen enkel vlak een waardige Bugatti.
Ik was heel verbaasd en tegelijk opgelucht dat er op 10 jaar maar zo weinig werden verkocht. Ferrari geraakte er meer kwijt op enkele maanden!.

Wim 08:39
afbeelding van Wim

ik vind het gewoon leuk dat ze hem hebben gemaakt om te laten zien wat hun ingenieurs kunnen, de CFO had dit zeker niet goedgekeurd :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws