Porsche brengt GPS uit voor de anciens in het gamma

porsche-classic-is-offering-navigation-radio-for-classic-porsches-911_3

Zeventig procent van alle geproduceerde Porsches zijn op dit moment nog op de openbare weg terug te vinden. Omdat er pas sinds de 996 een GPS af-fabriek bestond, besloot Porsche om een nieuw systeem uit te brengen voor hun oudere gamma.

Er wordt zelden iets nieuws uitgebracht voor een oudere wagen die al een flink aantal jaren uit productie is. Porsche Classic daarentegen biedt een gloednieuw radio-GPS systeem aan om ook bij hun klassiekers de GPS in het bestaande dashboard te integreren. De filosofie achter het verhaal is natuurlijk dat je ook bij een rondrit met je klassieke Porsche niet volledig zoek zou mogen rijden en daarom wordt het beste van de twee werelden gecombineerd; retrodesign met nieuwe technologie.

Het systeem past in het DIN1 slot dat in het merendeel van het Porsche gamma terug te vinden was, en dit vanaf de eerste 911 van de jaren 60 tot en met de laatste luchtgekoelde Porsche 993 van midden jaren 90. Het is meer dan navigatie alleen want je kan ook via Bluetooth en SD-kaartjes muziek afspelen via dit systeem wat alle hedendaagse gemakken naar je classic zouden moeten brengen.

Op dit moment is het systeem enkel nog maar verkrijgbaar in Duitsland, en het maakt je ongeveer € 1.200 lichter.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws