Te snel rijden? Dat is dan € 54.000 aub

Finse politie geeft boete van € 54.000 voor te snel rijden

In zowat elk land ter wereld zijn de verkeersboetes voor iedereen hetzelfde. Dat maakt dat wanneer iemand een hoog inkomen heeft dit minder zal voelen dan iemand met een lager inkomen. In Finland is de aanpak wat anders, en dat zorgt voor hallucinante bedragen bij een overtreding.

Omdat een standaardboete niet iedereen kan afleren om een overtreding tegen de snelheid te maken is er in Finland een systeem dat de boetes bepaald aan de hand van het inkomen van de overtreder.

Dus hoe meer geld je hebt verdiend, hoe hoger de boete zal zijn in dat geval. Voor de ene klinkt dit absurd en de ander vindt dit een eerlijke gang van zaken.

Het overkwam de Finse miljonair Reima Kuisla die een snelheidsovertreding maakte toen hij 105 km/u reed waar 80 km/u was toegestaan. Bij nazicht van deze man zijn belastingsaangifte werd duidelijk dat hij in 2013 zo'n 6,5 miljoen euro had verdiend en door het toepassen van het Finse systeem kwam dit uit op een boetebedrag van € 54.000.

De man had dit verhaal breed uitgesmeerd op de sociale media, maar kon hierbij niet op bijval rekenen omdat de Finnen over het algemeen de wet nauwkeurig naleven, en wie zich hier niet aan houdt moet betalen.

Maar dit is nog niet de topper in de boetebedragen. Een zekere Jussi Salonoja werd in 2003 tegen 80 km/u onderschept in een zone 40 km/u en hij moest toen een bedrag van € 170.000 ophoesten om de staat tevreden te houden.

Mocht je dus op reis gaan naar Finland gelieve dan de stoplichtsprintjes héél kort te houden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Rebel 09:30
afbeelding van Rebel

Das oppassen als we nog eens de Nestle Oil Rally Finland bezoeken. Hoe wordt de inkomensschijf van een buitenlander eigenlijk bepaald?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws