Exclusieve Porsche 959 helemaal ondersteboven van het regenweer

porsche-959-flips-over-in-extreme-geneva-crash-93559-7

We zien wel vaker foto's of video's van exotische wagens die door een fout van de bestuurder tot puin worden herwerkt. Meestal gaat het om vrij recente wagens, deze keer is het extra jammer dat het over een icoon gaat.

Porsche heeft amper 337 exemplaren van de 959 gemaakt, dus de kans dat je er ééntje tegenkomt is vrij zeldzaam, zeker op zijn dak. Deze foto's werden gemaakt in Genève waar de eigenaar met overdreven snelheid over een nat wegdek reed. Door een verlies van controle werd de Porsche richting vangrail gestuurd om daarna op zijn dak te belanden. Pijnlijk, zeker als je weet dat het dak van Kevlar is gemaakt.

Dat de crash zich voordeed in Zwitserland is vreemd, want net zoals in Finland bestaat er daar een systeem waar je boetes moet betalen naar gelang je jaarlijks inkomen. Net om die reden zijn de snelheidsovertredingen er flink gedaald de laatste jaren. Als je dan zoals in dit geval de combinatie maakt van een eventueel herstel van de Porsche plus de boete, dan geraakt de spaarpot wel snel leeg.

Auteur: Auteur: Bram
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Mp 23:08
afbeelding van Mp

Zijn garageplaten normaal, dus kans dat het iemand van de garage was...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws