Lexus LFA met Nascar-motor: Heiligschennis? [VIDEO]

lexus-lfa-nascarengine_01

De Lexus LFA dankt een groot deel van zijn charme aan het heerlijke geluid van de V10-motor. De jongens van OTG Motor Sports denken daar anders over, want ze lepelen een V8 NASCAR-motor in hun exemplaar om deel te nemen aan een driftkampioenschap. Inderdaad, een driftklare LFA met Amerikaanse V8.

In het driftcircuit gaat er veel geld in omloop. In België is de raceklasse misschien niet zo populair, maar in Japan en Noord-Amerika kan je elk weekend wel gaan kijken naar schuivende wagens. Yoichi Imamura, vier keer kampioen van het D1-kampioenschap, beschikt tegenwoordig over een nieuw speeltje. Een van nature al zeldzame Lexus LFA. Een supercar uit Japan die getekend is door z'n schreeuwende V10.

Heerlijk op de straat, maar niet zo betrouwbaar voor een driftkampioenschap. Daarom besloot Imamura, samen met OTG Motor Sports, om een Amerikaanse V8 in het vooronder te lepelen. Het resultaat tikt waarschijnlijk richting de 900 pk, maar een LFA met een diepe brom klinkt gewoon niet. Wat denken jullie?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws