Citroën Cruise Crosser is 6x6 waar je nooit van hebt gehoord

citroen-cruise-crosser-concept_2007_03

Dankzij de Mercedes G-Klasse 6X6 heeft de pick-up met twee achterassen een niet te onderschatten coolheidsfactor gekregen. Citroën, die hebben de Cruise Crosser. Daarmee gaan ze niet Mercedes achterna, want de concept zag het levenslicht al in 2007. De hype voor zijn heet dat dan.

Ze waren de hype dan misschien wel voor, ze zagen het potentieel er niet van in. Zonde, want Citroën had in 2007 het eerste merk kunnen zijn dat uitpakte met een stoere 6x6. In dat jaar creëerde de Espera Sbarro designschool samen met Citroën Styling de Cruise Crosser. Die was gebaseerd op de toen nieuwe C-Crosser en gaf er een avontuurlijk twist aan.

Meest opvallend waren natuurlijk de drie setjes wielen. Die werden allemaal aangedreven om de meest ruwe omgevingen de baas te kunnen. Dat het daarbij wat ontbrak aan bodemvrijheid, dat zal iedereen worst wezen, het ding zag er gewoon heerlijk uit. Kracht kwam van een nooit echt gespecificeerde combinatie van diesel- en elektromotor. Wel kon de elektromotor de achterste as apart aandrijven om puur elektrisch rond te toeren. Van ons had 'ie acht jaar geleden al in productie mogen gaan...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws