Subaru BRZ STI: Zo willen we hem!

subaru-brz-sti-render_01

Tot op heden vang je bot als je bij Subaru op zoek gaat naar een BRZ STI. Dat is zonde, want elke sportief model bij het merk verdient een Subaru Tecnica International afgeleide. Tijd om onze ultieme BRZ STI voor te stellen.

Vorige week stelde Subaru de BRZ STI Concept voor in New York. Een studiemodel dat moet tonen wat ze bij Subaru Tecnica International kunnen met de BRZ als basis. Een wagen die er waarschijnlijk nooit zal komen door de samenwerking met Toyota. Zolang die geen hetere GT 86 maken komt er ook geen snellere BRZ. Maar wat als we de over te top stylingdetails van de concept samenvatten tot de essentie. Tot een productieklare BRZ STI. Wel, dan krijg je een overdreven lekkere coupé van Subaru.

Onder de kap dromen we alvast van een - jawel - turbomotor die het tot zo'n 280 pk en 392 Nm perst. Een knipoog naar het krachtcijfer van de vroegere Impreza's STI en meer dan genoeg om de 1150 kilogram mee te zeulen. Een gewichtsverlies tegenover de reguliere BRZ dankzij het verwijderen van de achterbank, het installeren van lichtgewicht sportstoeltjes vooraan en het gebruik van een lichtere uitlaatlijn. Subaru... geef ons gewoon zo'n BRZ STI!

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Rebel 19:35
afbeelding van Rebel

Je kan toch niet eeuwig blijven wachten op een BRZ STI. Er zijn nog andere merken met leuk speelgoed.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws